Jip beantwoordt vragen

Ondernemershuis Zeist workshop vangnet voor arbeidsongeschiktheid van CommonEasy | Deel 2/2

Oprichter van CommonEasy Jip neemt ons tijdens de workshop vol idealisme en gedrevenheid mee in zijn ‘oplossing’ om buiten de grote, anonieme en dure verzekeringswereld te zorgen voor onze zekerheid als zzp’ers gebaseerd op solidariteit. Na afloop van de workshop worden er door het publiek aan Jip vragen gesteld. 

 

Hoeveel kost een abonnement?

Je kunt zelf je maandelijks spaarbedrag per maand bepalen (5% van jouw wenselijke dekking) + 10 euro (inclusief btw) bijdrage om CommonEasy veilig en voor jou door te ontwikkelen.

 

Is het slim om zoveel mogelijk mensen in je eerste cirkel te hebben?

CommonEasy adviseert om alleen mensen in je eerste cirkel op te nemen die je kent en vertrouwt. Stel je nodigt 15 mensen uit voor je eerste cirkel, deze groep mensen wil een groter bedrag beschikbaar stellen voor jou en de andere mensen in hun eerste cirkel (bijv. €250).

Als je bij je derde cirkel kijkt dan stellen mensen waarschijnlijk minder grote bedragen beschikbaar, omdat ze veel verder van je afstaan. Maar vele kleine bedragen geven je wel een betere risicospreiding over mensen en tijd.

 

Kun je jouw gespaarde geld ieder moment weer weghalen als je dat wilt?

Het geld blijft van jou en wordt alleen gebruikt om andere mensen te helpen als dat nodig is. Mocht het zo zijn dat je in je periode van lidmaatschap zelf gebruik hebt gemaakt van je netwerk doordat je iets is overkomen. Dan is het principe dat je nog een jaar lid blijft zodat je ook anderen de kans geeft door jou geholpen te worden. Is dat het geval dan kun je het geld terugkrijgen dat boven je wenselijk saldo zit.

 

Hoe werkt het met mensen toevoegen aan je eerste kring?

Mensen toevoegen vraagt aandacht. Jip: ‘Het is een bewust proces. Ben je wederkerig naar elkaar? Wil je deze persoon helpen als er iets met hem/haar gebeurt? Wil ik door deze persoon geholpen worden als er iets met mij gebeurt?’

 

Hoe werkt dit systeem over langere tijd? Wat is de verwachting rond de hoeveelheid geld die besteed zal worden aan het verzekeren van anderen en hoeveel geld wordt besteed aan het sparen?

Over langere tijd heeft CommonEasy berekend dat waarschijnlijk 1/5e van je geld wordt besteed aan verzekeren en dat 4/5 van je geld van jou blijft om te sparen.

 

Wat is het verschil met het broodfonds?

Het broodfonds is iets dat je als groep start, je moet een vereniging oprichten en je hebt één doel arbeidsongeschiktheid verzekeren. CommonEasy kun je als individu starten, je moet natuurlijk wel anderen zoeken die je kunt uitnodigen voor jouw eerste cirkel. Je hoeft geen vereniging op te richten en hebt dus geen juridische rompslomp en je kunt de tool gebruiken voor diverse doeleinden: het verzekeren van een inkomen bij ziekte, verzekeren van kapotte spullen en zelfs is er een ‘pech’ backup.

 

Wat is jullie verdienmodel eigenlijk?

Ons verdienmodel is gericht op de abonnementskosten. Dat geld gebruiken we om het platform te verbeteren en om onze gebruikers beter van dienst te kunnen zijn.  

 

Doe jij mee?

Jip deelt mee dat hij ongelimiteerde mogelijkheden ziet als het systeem z’n volle potentie bereikt. Het kan gebruikt worden om bijvoorbeeld verbinding te vinden met vakgenoten, om uiteindelijk ook onze hypotheken en pensioenen op deze manier te verzekeren. In de zaal vragen we hoe de temperatuur is. Wie wordt er warm van CommonEasy en overweegt serieuze deelname – de meerderheid van de vingers gaan omhoog. Prachtig! De rest is nog aftastend, onderzoekend, ook helemaal oke. Alles wat nieuw is is spannend. En soms is het leven een risico nemen. Doe jij mee?

Maak in elk geval een account aan hier om te kijken hoe dit menswaardige en leuke verzekeringssysteem werkt. In feite is het gewoon ‘een stuk gereedschap om echt solidair te zijn met elkaar’. Doe je mee?

Meer over het Ondernemershuis Zeist?

www.ondernemershuiszeist.nl

Bel Jip de Ridder 06 29 62 61 32 voor vragen.

Geschreven door Frank Jenniskens en Loes Berkhout van Ondernemershuis Zeist.

Jip de Ridder

24 mei 2017

Reacties