Even voorstellen: Jill van den Bosch, Sales Coach

Stel jezelf voor en vertel kort wat je doet.

Ken je dat? Dat iedereen al jaren tegen je zegt: jij zou hier iets mee moeten doen! Maar je zelf denkt: iedereen kan dit toch? Dat geldt voor mij voor verkopen. Al jaren zeiden mensen tegen me; jij kan dit op zo’n natuurlijke maar overtuigende manier, HOE doe jij dit toch? Na 3 jaar loondienst durfde ik de stap te wagen. Als sales coach help ik ondernemers met hun salesgesprekken. Van ‘wat zet je in dat eerste bericht’ tot het gesprek zelf en de opvolging ervan.

Wanneer & hoe ben je gestart? Wat was jouw moment om te kiezen voor het ondernemerspad? Beschrijf jouw moment dat je over die drempel ging. Een frustratie of een eureka moment.

Dat ik wilde ondernemen, wist ik al toen ik aan de hotelschool begon. Mijn seintje kwam toen mijn vader ziek werd. Hij is op zijn 65e overleden, had nét zijn eerste pensioen niet gehaald. Het besef dat het leven kort is en het stemmetje ‘wat heb je te verliezen’ maakte dat ik besloot mijn baan op te zeggen en mijn eigen weg naar vrijheid te bewandelen, ongeacht wat het me zou kosten. ‘When the WHY is big enough, the HOW is easy’ gold voor mij.

Waarvoor doe jij het/wat is je missie/ wat is je drive/ waar krijg je de meeste energie van als ondernemer?

Het is mijn missie om een gelijke wereld te creëren voor mannen en vrouwen. Dat doe ik op dit moment door te zorgen dat ondernemers verkopen vanuit dat ze iets komen brengen i.p.v. halen. Ik leer hoe je van dat gevoel van pushen af kunt komen. Wanneer een klant zijn omzet in de eerste 2 maanden verdubbelt, gloeit mijn hart. Maar heel eerlijk; ook wanneer iemand JA zegt tegen het 1:1 traject wat ik bied, kan mijn dag niet meer stuk!

Wat had je graag willen weten toen je startte met ondernemen? Wat is je grootste les, valkuil of hack die je wilt delen met andere (startende) ondernemers?

Zorg dat je een goede boekhouder hebt en werk samen met een coach, het zorgt ervoor dat je 3 keer zo snel gaat. Ondernemen is soms eenzaam en zelf weet je alleen wat je weet. Je hersenen zijn nu eenmaal zo ingericht dat je jezelf snel veilig houdt. Een coach helpt je door die beperkingen heen te breken.

Hoe maak jij het verschil? Wat maakt jou anders dan de rest? Vertel eens iets over jouw secret sauce?

Wat ik veel van klanten terug krijg, is naast mijn commerciële drive -ik zie overal verkoopkansen en ben heel goed in manieren verzinnen om aan meer klanten te komen- het ongelimiteerde vertrouwen wat ik creëer in de samenwerking. Ik werk alleen samen met mensen in wie ik iets zie, dus werken we eenmaal samen, dan zal het mij niet gebeuren dat ze hun omzetdoel niet halen. Dat shot van 100% extra vertrouwen, dat voel je in alles wat ik doe. Daarnaast luister ik alle webinars, salesgesprekken, etc terug om je van feedback te voorzien. Ik ken weinig coaches die dat doen.

Wat geeft ondernemen jou, naast de monetaire waarde? (werken aan een droom, vrijheid)

Vrijheid, wat voor mij inhoud dat ik elke dag kan gaan en staan waar ik wil. In de praktijk werk ik alsnog elke dag van 08.00 tot 18.00, maar het voelt compleet anders.

Wat spreek jou het meeste aan in CommonEasy? 

Ik had erover gehoord van Suzanne van Duijn, en vond dit een slim concept. Heel toegankelijk en voordelig.

Connect met Jill hier en start je netwerk!
Check Jill’s werk op haar website.

Lotte Kauffman

19 juni 2023

Reacties