Januari 2016


Beste lezer,

December is altijd een bewogen maand. Voor ons was dit jaar nog een schep er boven op. 4 december kregen we twee uur de tijd om een workshop P2P “verzekeren” te geven op het congres Moneylab. Het verslag is hieronder te lezen en de workshop is in bijna zijn geheel terug te zien op video. Voor ons was het een groot succes, we hebben er wereldwijd fans bij die het grote plaatje achter CommonEasy snappen en vooral zien dat zekerheid in 2016 voor mensen ook op een leuke en voordelige manier kan. Vanaf januari gaan we een kantoor houden in de Stadstuin, te Utrecht. Het grote voordeel van deze locatie naast de vele andere aanwezige startende ondernemers, is dat er altijd wel een café/ruimte beschikbaar is om dingen in te organiseren. Dus reken erop dat CommonEasy je zal uitnodigen in 2016! We zitten er waarschijnlijk samen met Stichting Ons Geld en de game ontwikkelaars achter Moneymaker deluxe. Samen gaan we interessante bijeenkomsten en docu-avonden organiseren met het thema ‘de economie opnieuw uitvinden’. Onze focus ligt nu op het nog beter uitleggen van CommonEasy. Sneller tot de kern te komen en daar passende content bij te vinden. Daarom gaan we op 23 januari samen met Videobird nieuwe video’s maken. Dus als je ideeën hebt, goed kan schrijven, vertalen, tekenen of wensen hebt, laat je dan horen! We zijn altijd op zoek naar (groepen) zelfstandigen waar wij mee in gesprek mee kunnen gaan. Het liefst houden wij een pitch waarin wij CommonEasy presenteren aan een groep en daarna in dialoog alles duidelijk maken. Wij leren altijd veel van deze gesprekken, met name van de vragen. Dus help ons nu, door zzp’ers te contacten met CommonEasy! Gezond & solidair 2016! Jip, Florian, Jelle en Willem Team CommonEasy  

CommonEasy op Moneylab #2: Economies of Dissent


Wil je weten hoe de workshop ontvangen is? Lees hier hoe Anastasia Kubrak van networkcultures.org het ervaren heeft.

Gastblog van Jan de Ridder, onze huispsychiater


Jan de Ridder

Als een financieel top instituut bij de psychiater op de bank terecht komt. Wat zou er dan in die gesprekken naar voren komen?

Dat is de vraag die wij onszelf stelde. Er wordt vaak over perverse prikkels gesproken, immoreel gedrag en het verzaken van een zorgplicht, terwijl mensen wel afhankelijk zijn van deze instituten. Zou het verantwoord zijn als de psychiater deze bezoeker zou laten gaan? Wij voorkomen deze problematiek liever dan dat we het genezen. Daarom luisteren wij graag naar onze thuis-psychiater, beter bekend als onze eigen vader en delen wij graag zijn inzichten. Verwacht in deze gastblog een reeks inzichten die kruisen met psychologie, psychiatrie en Darwiaanse erfelijkheid om zodoende menselijke interactie als solidariteit en empathie beter te doen begrijpen. Lees meer…

Chris_Oomen

“Zorgverzekeraars hebben te veel macht”


Het is je vast niet ontgaan dat de marketingmachine van zorgverzekeraars op volle toeren draait. Het einde van het jaar is nabij en dus is het voor zorgverzekeraars de laatste kans om mensen te overtuigen om over te stappen. Chris Oomen, directeur van DSW, doet hier niet aan mee. Hij spreekt in een open brief zijn zorgen uit over de macht van zorgverzekeraars.

Ook interessant


Commons Transition
P2P revolution and commons phase transition Artikel van Michel Bauwens over het verschil tussen een revolutie en een overgangsfase. En hoe de transitie naar een p2p, post-kapitalistische samenleving eruit ziet.

Jip de Ridder

6 januari 2016

Reacties