Je bent welkom met jouw verhaal

De waarde(n) van CommonEasy: deel 2

Lees hier Deel 1: Dankbaarheid, van betekenis zijn en vertrouwen op de kracht van samen

Lees hier Deel 3: Humanize Finance

Er is niks mis met je. Je bent er nog steeds en je hebt nu een uitdaging waar je mee mag dealen. Reken er maar op dat er anderen zijn in jouw netwerk die hetzelfde hebben meegemaakt. Daar hoeven we geen geheim van te maken.

Soms lijken we te leven in een maakbare wereld. Een wereld waarin alles kan, maar je als het fout gaat ook 100% zelf verantwoordelijk gehouden wordt. En je het dan ook zelf mag uitzoeken. Bij CommonEasy hebben we een ander idee over de wereld. We geloven in iets anders. We twijfelen er niet aan dat jij en ik alles kunnen in deze wereld, en dat we dat als ondernemer dagelijks bewijzen. We geloven ook dat je alles zelf mag uitzoeken. Maar als het niet lukt, ben je ook zeker welkom met jouw verhaal. 

Je denkt dat je van ijzer bent, maar dat ben je niet

Oma

Nadat we jouw verhaal hebben gehoord, kunnen we helpen met orde scheppen in de chaos. Wellicht is jouw verhaal nog wat warrig, Weet je het zelf ook allemaal nog niet zo goed. Dat maakt delen in het begin niet makkelijk, misschien denk je dat je zelf alle antwoorden al moet hebben. Het tegendeel is waar: het delen van jouw verhaal zal je enorm helpen bij het creëren van overzicht en daarmee rust. Delen maakt een essentieel verschil.

Vanuit CommonEasy nemen we binnen 24 uur contact met je op. Vervolgens spreken we eerst je verhaal door met een coach.

Het scheelt enorm dat je niet de enige bent die zoiets meemaakt. Binnen onze community zijn er ongetwijfeld leden met vergelijkbare verhalen. Daardoor kunnen we elkaar helpen met ervaringen en tips. Tips van iemand die hetzelfde heeft meegemaakt, zijn natuurlijk goud waard.. Zo hoef je niet alles op je pad zelf uit te zoeken en heb je niet het gevoel dat je de grootste sukkel bent van ons allemaal.

Deel je verhaal en je krijgt er begrip voor terug.

Waarom weten we dit zo goed? 

Ook voor mij was het een keer teveel. Naast het bouwen van CommonEasy, ging mijn energie naar een relatie die niet lekker liep, en deed ik freelance opdrachten om de rekeningen te betalen. Achteraf gezien, snap ik dat het natuurlijk teveel was. Toen dacht ik van niet. Veel mensen om me heen zagen het gebeuren. Zo ook mijn oma. 

Mijn eigen ervaring met een burnout, hielp me om te begrijpen hoe belangrijk het is om een back-up te organiseren. Juist op het moment dat het goed gaat. Het moment dat je het daadwerkelijk nodig hebt, is het namelijk te laat, dan krijg je weinig of niks meer voor elkaar. Ik was zo blij dat ik het wel had geregeld. Daardoor had ik alle rust om mijzelf op één te zetten in plaats van m’n missie, bedrijf en eigenlijk alles en iedereen om mij heen.

Wees jezelf dankbaar, dat je een goed vangnet regelt voor jezelf.

Mijn eigen ervaring heeft mij laten zien dat het al super waardevol was om van mensen te weten dat zij mij zouden supporten. Mijn situatie als eerste doorspreken met hen, hielp om helderheid te scheppen in mijn verhaal. Het was ongelooflijk waardevol om te voelen dat de mensen uit mijn netwerk mij vertrouwden. Zelfs in deze situatie, waarin ik mezelf niet eens meer volledig vertrouwde. Het delen van mijn verhaal en het vertrouwen dat ik daarvoor terugkreeg, deed mij waanzinnig veel goed.. 

Gaat het wel goed met je? Weet dat CommonEasy er voor jou is!

Eerlijk gezegd wilde ik het niet toegeven. Ik zag ook niet, dat ik hulp nodig had. Waarschijnlijk was ik al te moe om in te zien dat ik het anders moest doen. Het voelde als vastzitten in een tramspoor in de regen. Ik weet dat ik zo op m’n bek ga, maar ik heb de energie niet meer om eruit te springen. 

Ik moest crashen om te leren hoe het anders te doen.

Ik kwam iemand tegen uit m’n netwerk. Die vroeg “hoe gaat het met je?” Mijn reactie zei voor haar genoeg. Weet je dat CommonEasy er is, ook voor jou?

Hoe krachtig is dat? Het was een simpele tip, maar het is zo waardevol als iemand anders aangeeft dat het oké is om een stap terug te doen en een beroep te doen op support.

The gift of giving

Zelf ben ik inmiddels jaren verder. CommonEasy is ook jaren verder. De persoonlijke groei die ik heb doorgemaakt mede door mijn burnout kan je gerust een transformatie noemen.

Het heeft me ook doen beseffen dat CommonEasy meer is dan een financiële hack. Het is geen verzekering. Het is ook meer dan alleen maar een betaalbaar alternatief. 

CommonEasy is meer dan een financiele hack

Het is een manier waarop we met elkaar willen omgaan. Het lijkt misschien een puur technische oplossing, met app en al. Wat maakt dan het verschil?Jij en ik. Wij maken het verschil. Doordat wij er voor elkaar kunnen zijn op de momenten dat het telt.

Iedere vezel in mij heeft dat mogen ervaren. Ik ben super dankbaar voor de support die ik heb mogen ontvangen. De reacties die ik kreeg, de aanmoedigingen, de voelbare intentie dat mijn netwerk, behalve de financiële support, iets van zichzelf wilde geven. Het vertrouwen dat ze me gaven, dat het wel goed zou komen, op een moment dat ik dat zelf echt niet meer helder had. 

Zulke steun is Goud waard. De support die ik toen heb gekregen, geef ik graag weer door!

Support bij langlopende situaties

Na mijn burnout ben ik meer gaan investeren in mijn eigen mindset. Je overtuigingen maken wie je bent en wat je aantrekt. Het is niet andersom. Je leeft om je eigen overtuigingen waar te maken. Kies daarom zorgvuldig of de overtuigingen die je hebt wel bij je passen en je gaan brengen waar je wilt zijn.

Met de boost van coaching en een zoektocht naar wat beter werkt voor mij, kreeg ik inzicht in wat kan werken voor de mensen om mij heen. Het hielp mij herkennen wat mensen in een langlopende situatie eigenlijk nodig hebben. Niet perse een door CommonEasy aangewezen coach. Eerder iets wat daarnaast enorm versterkend werkt. 

Praten met elkaar.

In de veilige setting van een kleine groep uitwisselen. Simpelweg naar elkaar luisteren over wat er op een ieders pad komt. Geen oordeel, advies of therapie. Gewoon luisteren naar elkaar en de ruimte krijgen om je verhaal te doen. 

Ik heb er geen zin in, maar ben elke keer dankbaar dat ik wel ben komen opdagen.

Op deze manier samenkomen doen we maandelijks met ondernemers die support krijgen van het netwerk en dat voor een langere tijd nodig heben. Ondernemers die zware processen aan te gaan hebben. Het is  uitdagend om in zo’n situatie te zitten en veel moet je daarin zelf doen. Dat betekent echter niet dat je het ook alleen moet doen. Daarom word je elke maand uitgenodigd om deel te nemen aan deze bijeenkomsten. Samen met een coach en een kleine groep van ondernemers die ook iets voor hun kiezen hebben. Iedereen uit de community die hier baat bij kan hebben, is welkom.

Veel moet je zelf doen. Dat betekent echter niet dat je het ook alleen moet doen!

Lees hier Deel 1: Dankbaarheid, van betekenis zijn en vertrouwen op de kracht van samen

Lees hier Deel 3: Humanize Finance

Femke Treep

20 september 2021

Reacties