Dankbaarheid, van betekenis zijn en vertrouwen op de kracht van samen

De waarde(n) van CommonEasy: deel 1

Lees hier Deel 2: Je bent welkom met jouw verhaal

Lees hier Deel 3: Humanize Finance

De unieke support van CommonEasy

Samen met andere ondernemers zorg je ervoor dat jij en de mensen direct om jou heen de support krijgen die we allemaal verdienen. Zo zijn we zeker van een inkomen en meer. Méér omdat de support die een community biedt, anders is dan de ondersteuning die je krijgt van een verzekeraar.

Als je elkaar als netwerk gaat supporten, kunnen er mooie dingen ontstaan: 

Dankbaarheid, betekenis en vertrouwen.

Support is veel meer dan geld

Van de ondernemers die jou steunen, krijg je niet alleen euro’s maar ook een hart onder de riem. Zij spreken hun steun naar jou uit. Dat maakt een groot verschil. Je voelt je gedragen door andere mensen. Van mens tot mens, van ondernemer tot ondernemer. Iemand die jouw situatie begrijpt en daar erkenning voor geeft. De support die je ontvangt, wordt je gegund, en dat voel je.

Dankjewel, doet me enorm goed🙏

Ook het vertrouwen groeit, in elkaar en in de community. Je ziet dat we elkaar dragen als het nodig is. Zoveel mensen om je heen die graag willen helpen en iets voor de ander over hebben als het echt nodig is. Je krijgt meer vertrouwen in de mensen om je heen. En dat maakt jouw wereld veel leuker.

De meeste mensen deugen. Hebben we een bestseller nodig om dit te beseffen? Wat zegt dat over hoe we met elkaar leven?

Met CommonEasy bewijzen we dat je er niet alleen voor staat.

Ook niet als zelfstandige, hoe eigenwijs je ook bent. Andere community-leden zijn geïnteresseerd in jou, benieuwd of het goed met je gaat en of ze je kunnen helpen met het zoeken naar een oplossing voor jouw situatie. Zo zijn we van betekenis voor elkaar. Iets waar zo velen naar op zoek zijn in deze tijd: betekenis. Gelukkig is van betekenis zijn heel makkelijk, simpelweg door er voor elkaar te zijn.  En dat jij in staat bent om een ander te helpen, is iets waar je dankbaar voor mag zijn.

Het plezier van elkaar helpen

Teun, oprichter de Coöperatie

Bekijk zijn interview hier!

Als ondernemer zit je vaak in een race tegen de klok. We get it.

Als ondernemer zit je vaak in een race tegen de klok. We get it. Onze app maakt het daarom makkelijk om elkaar te supporten op een manier die bij jou past. Het is EasyKarma en geen extra dayjob. Hoe druk je het ook hebt, het werkt. En als je wel een moment hebt om aandacht te geven, doe het dan ook. Het betekent veel voor de ander!

Waarom betekent het veel?

Stel dat je in een situatie zit waarin je echt hulp nodig hebt. Normaal gesproken ben je altijd eigen baas en superzelfstandig, maar nu lukt het gewoon even niet. 

Het lichaam zegt: nee.

Je zit in een moeilijke periode, iets wat ons allemaal kan overkomen. Een moment dat alles tegelijk in elkaar valt. Gezondheid, relaties, zakelijk, je thuis… Het kan zomaar gebeuren en dat weten we allemaal. Je bent gewend om alles zelf te regelen, maar dat lukt niet meer. Je moet ineens van je gezondheid een prioriteit maken, niet van je bedrijf. Het is logisch dat je dan financieel support nodig hebt. Herstellen is moeilijk als je continu zorgen over je inkomen hebt. Voor goed herstel is rust en overzicht nodig, maar dat lijkt op dat moment juist ver weg.

Hoe fijn is het

Wat als er ruimte en rust is om op te laden? Door deel te nemen aan ons netwerk en elkaar te supporten, creëren we samen met andere ondernemers ruimte en rust voor onszelf en voor elkaar. 

Je bent welkom met jouw verhaal

Die rust en ruimte ontstaat bijvoorbeeld door naar elkaar te luisteren, zonder waardeoordeel, hoe warrig het verhaal ook is. Het is voor de betreffende persoon al moeilijk genoeg om niet over zichzelf te oordelen; de meesten vinden van zichzelf dat ze natuurlijk nooit in deze situatie hadden mogen terechtkomen. Toch gebeurt het, dat is iets menselijks. Door zonder oordeel naar elkaar te luisteren en je support uit te spreken, geef je het signaal dat iedereen helemaal welkom is met zijn of haar verhaal. En dat iedereen met zo’n verhaal nog steeds een goede ondernemer kan zijn. In een moeilijke situatie terechtkomen, doet niks af aan iemands waarde! 

Dit was deel één, er komt nog een deel twee: Gift of Giving en deel drie over Humanize finance.

Wij zijn natuurlijk benieuwd hoe jij CommonEasy ervaart. Praat je mee in onze Facebook group?!

Lees hier Deel 2: Je bent welkom met jouw verhaal

Lees hier Deel 3: Humanize Finance

Jip de Ridder

20 augustus 2021

Reacties