NIEUWS: CommonEasy in NRC “Steunen op je netwerk van zzp’ers”

CommonEasy in het nieuws! Eind april stonden we in het NRC.  “Net als bijna al mijn zzp’ende vrienden heb ik geen verzekering tegen arbeidsongeschiktheid. En net als zij maak ik me daar, ondanks mijn gestaag groeiende financiële buffer, regelmatig zorgen om. Traditionele verzekeringen zijn duur en vanwege alle variaties en verschillende voorwaarden vaak ook complex. Dat vinden meer zelfstandigen, want van de ruim één miljoen zzp’ers in Nederland heeft slechts … Lees verder!

Ondernemershuis Zeist workshop CommonEasy | Deel 2/2

Oprichter van CommonEasy Jip neemt ons tijdens de workshop vol idealisme en gedrevenheid mee in zijn ‘oplossing’ om buiten de grote, anonieme en dure verzekeringswereld te zorgen voor onze zekerheid als zzp’ers gebaseerd op solidariteit. Na afloop van de workshop worden er door het publiek aan Jip vragen gesteld.   Hoeveel kost een abonnement? Je kunt zelf je maandelijks spaarbedrag per maand bepalen (5% van jouw wenselijke dekking) + 10 … Lees verder!

Ondernemershuis Zeist workshop CommonEasy | Deel 1/2

Oprichter van CommonEasy Jip neemt ons vol idealisme en gedrevenheid mee in zijn ‘oplossing’ om buiten de grote, anonieme en dure verzekeringswereld te zorgen voor onze zekerheid als zzp’ers gebaseerd op solidariteit. CommonEasy helpt je om je eigen netwerk te betrekken bij het afdekken van je arbeidsongeschiktheidsrisico en andere risico’s. Het is een online platform met een prachtige tool om dit inzichtelijk, veilig en werkbaar te maken. Een mede-aanstichter van … Lees verder!

Eventverslag Krachteik CommonEasy workshop

  Op uitnodiging van Marnix Lammers zijn we 20 april naar Krachteik in Arnhem gegaan om een workshop te geven over ons vangnet voor arbeidsongeschiktheid. Marnix heeft na afloop van het event een verslag geschreven en deze delen we dan ook graag met je. We hopen dat je veel plezier met je CommonEasy shirt hebt, Marnix!   Streven naar vrijheid Jip de Ridder van CommonEasy nam de Krachteikers gisteravond mee door … Lees verder!

De Groene Vrouw over CommonEasy (& gratis workshop hack-je-gezondheid!)

Sommige dingen in het leven zijn niet leuk. Zoals administratie. Ik ken bijna niemand die dat echt leuk vindt. Of wat dacht je van de ziektekostenverzekering? Je betaalt je je hele leven scheel, als je een keer iets kleins hebt betaal je dat ook nog eens zelf (eigen risico, mevrouw) en als je aan het einde van de rit gezond bent gebleven, is dat geld allemaal verdwenen ins blaue hinein. … Lees verder!

Steun sociaal ondernemerschap in Utrecht!

Afgelopen zaterdag hebben we onze collega en vriend Eric geholpen met verhuizen. Zelf hebben we geen grote verhuisbus, maar die konden we gelukkig lenen bij De Deelkelder. Sinds we samen met De Deelkelder kantoor houden op De Stadstuin zijn we zeer gecharmeerd van dit initiatief – en we maken dan ook graag gebruik van hun service. Dus toen we hoorden dat de spullenbibliotheek een crowdfundcampagne georganiseerd heeft voor een nieuwe locatie – wilden we … Lees verder!

Interview met zzp’er Kim

Kim van den Berg is zzp’er en lid van CommonEasy. Zij organiseert events en bouwt communities, bijvoorbeeld bij Permanent Beta. Wij hebben Kim gevraagd om een interview omdat we haar verhaal willen delen met anderen. Misschien twijfelde jij, net als Kim, over het kiezen van de juiste arbeidsongeschiktheidsverzekering of ben je gewoon benieuwd hoe zij CommonEasy tot nu toe ervaren heeft? Je kunt haar verhaal hier rustig terugkijken.  Heb je vragen voor Kim of … Lees verder!

Het is tijd om de verzekeringsindustrie voorgoed te veranderen

  Ooit waren verzekeraars goed in het organiseren van solidariteit binnen gemeenschappen. Dat was gebaseerd op de wil om elkaar te helpen als het tegenzit. Jij helpt mij en ik help jou. Echter zijn de verzekeraars van vandaag grote financiële instellingen geworden die voor zzp’ers ingewikkelde en dure arbeidsongeschiktheidsverzekeringen aanbieden. Bij CommonEasy weten we dat het beter kan. Wij geloven dat iedereen recht heeft op zekerheid. Daarom gaat het platform … Lees verder!

Partner aan het woord: Teun Gautier, oprichter De Coöperatie

We zijn ontzettend blij met onze eerste partner: De Coöperatie!  De Coöperatie is een, de naam zegt het al, coöperatie. Opgericht door Teun Gautier in april 2016 telt de organisatie meer dan 250 leden. De leden zijn hoofdzakelijk (freelance) journalisten die tevens eigenaar zijn van De Coöperatie. We hebben Teun gevraagd om wat achtergrondinformatie te geven: Wat is CommonEasy? Waarom zit De Coöperatie met haar leden bij CommonEasy? Waarom CommonEasy en geen Broodfonds of … Lees verder!

Interview met Reptoir “Hoe CommonEasy jouw idee van verzekeren radicaal verandert”

Tussen de City Campus Max, waar Utrechtse studenten wonen, het busstation en de enige overgebleven tippelzone van Utrecht bevindt zich een nieuw broeinest van jonge ondernemers, de Stadstuin. Ondernemers die gewoon iets moois willen maken, soms met hun hoofd, soms met hun handen, maar ook ondernemers als Jip de Ridder. Samen met zijn broer Florian wil hij niet alleen een nieuwe manier van ‘verzekeren’ introduceren, maar ook ons denken over … Lees verder!

Video-interview met Urgentcity

Urgentcity was laatst op De Stadstuin om Jip de Ridder te interviewen. Het gesprek gaat Jip’s scriptie over het Broodfonds naar het ontstaan van ons vangnet (of de ‘arbeidsongeschiktheidsverzekering’) die wij zzp’ers bieden.  Het video-interview vind je hier.

Augustus 2016

Beste Lezer, Goed nieuws! We hebben een nieuwe animatie, je bent uitgenodigd voor onze ambassadeurs bijeenkomst en we gaan beginnen met een Pechvangnet. Nieuwe animatie: CommonEasy in twee minuten Samen slim sparen om je eventuele arbeidsongeschiktheid op te vangen. Dat doen we bij CommonEasy. Wel handig als je aan je clan kunt uitleggen hoe ons systeem werkt. Deze animatie vat het in twee minuten samen. De animatie is gemaakt door … Lees verder!

April 2016

Beste lezer, Ons kantoor in de Stadstuin is operationeel! Hier hebben we de ruimte om samen te werken en meetups te organiseren. Dus voel je uitgenodigd om te komen flexwerken of een van onze meetups bij te wonen. De volgende meetups zijn: Dinsdag 12/4 – Tech Tuesday – S2M Utrecht – meld je aan Donderdag 21/4 – Nieuwe Economie – Stadstuin Utrecht – meld je aan Maandag 25/4 – CommonEasy – Stadstuin Utrecht – … Lees verder!

Gastcolumn: Huispsychiater Jan de Ridder

Als een financieel top instituut bij de psychiater op de bank terecht komt. Wat zou er dan in die gesprekken naar voren komen? Dat is de vraag die wij onszelf stelde. Er wordt vaak over perverse prikkels gesproken, immoreel gedrag en het verzaken van een zorgplicht, terwijl mensen wel afhankelijk zijn van deze instituten. Zou het verantwoord zijn als de psychiater deze bezoeker zou laten gaan? Wij voorkomen deze problematiek … Lees verder!

Januari 2016

Beste lezer, December is altijd een bewogen maand. Voor ons was dit jaar nog een schep er boven op. 4 december kregen we twee uur de tijd om een workshop P2P “verzekeren” te geven op het congres Moneylab. Het verslag is hieronder te lezen en de workshop is in bijna zijn geheel terug te zien op video. Voor ons was het een groot succes, we hebben er wereldwijd fans bij die … Lees verder!

September 2015

Beste lezer, Hier is de eerste nieuwsbrief van CommonEasy. Onze zoektocht begint concrete vruchten af te werpen en dat willen we graag met je delen. Vanaf nu houden we je op de hoogte door middel van een maandelijkse nieuwsbrief met twee korte videoblogs. De eerste zal altijd gaan over “het waarom” achter ons handelen en het ontwerp van CommonEasy. De tweede video geeft een update over de stand van zaken … Lees verder!

Een account is gratis

Begin gratis met het bouwen van je netwerk. Je begint pas met betalen op het moment dat je een vangnet instelt.

Maak gratis een account