Verplicht AOV?! Dacht het niet!

De strijd om ondernemers te verplichten tot een verzekering is nog niet gestreden. Er is een principe akkoord tussen vakbonden, werkgevers, organisaties en politieke partijen, maar hoe dat er concreet uit … Lees verder!

Jip de Ridder

10 oktober 2019

Interview met Quintus Willemse van The Share Council

“In de kern gaat het erom mensen, vertrouwen, waarde en dus ook geld bij elkaar te brengen. Dat kunnen we tegenwoordig veel beter zelf, als community, en in het bijzonder … Lees verder!

Lennert Floor

16 september 2019

Economie hacken om de wereld te redden?

In 2019 staan de longen van onze planeet in de fik, hebben we het hitte-record wéér verbroken en hebben we voor het einde van de zomer alle voedsel- en natuurlijke … Lees verder!

Jip de Ridder

10 september 2019

Wordt jouw onderneming bedreigd door de volgende ontwikkeling binnen de platformeconomie?

Ik had een afspraak met CommonEasy lid Emile: muzikant, producent, labelhouder én trots Rotterdammer. Emile is één van de eerste leden die overgestapt is van het Broodfonds naar CommonEasy. Waarom? … Lees verder!

Jip de Ridder

10 september 2019

Tip & Tools van Samuel

Voor onze interviewreeks vragen we ondernemers hoe zij hun leven inrichten, waarom ze doen wat ze doen en welke lessen ze op hun pad hebben geleerd. Deze keer: Samuel Beltman … Lees verder!

Jip de Ridder

15 augustus 2019

Verplichte AOV: dit is wat je moet weten

Hoi beste ondernemer, In het kort willen we je graag op de hoogte brengen van de verplichting van de AOV in het #pensioenakkoord. Geen zin om hier uitgebreid over te … Lees verder!

Jip de Ridder

16 juli 2019

Beveiligd: Participeren in CommonEasy

Er is geen samenvatting, omdat dit een beveiligd bericht is.

Florian de Ridder

17 juni 2019

Geef en krijg vriendenkorting met CommonEasy

Weet je wat goed is als ondernemer? Deelnemen aan CommonEasy. Weet je wat leuk is als mens? Korting. Weet je wat nog leuker is voor mensen? Geven. Nou dan hebben … Lees verder!

Robin Peek

20 mei 2019

Terug vallen op je netwerk als ondernemer: is dat niet super eng?

Natuurlijk moet een ondernemer achter zijn of haar product staan. Maar Jip had niet eerder kunnen bedenken dat hij ook daadwerkelijk gebruik zou moeten gaan maken van hetgeen dat hij … Lees verder!

Florian de Ridder

16 april 2019

Ben jij een fitte ondernemer?

We hebben als CommonEasy een enorm mooie oplossing voor ZZP’ers wanneer het ze, bijvoorbeeld, door gezondheidsproblemen tijdelijk niet lukt om zelf voor een inkomen te zorgen. Maar voorkomen is beter … Lees verder!

Robin Peek

22 januari 2019

Netwerken, het is soms net werken.

Bij CommonEasy zijn we er van overtuigd dat een goed netwerk essentieel is voor elke ondernemer. is. In onze visie ontstaat alleen waarde waar mensen bij elkaar komen, dus per … Lees verder!

Robin Peek

26 november 2018

Wat is arbeidsongeschiktheid?

“Wat een vreemde titel. Iedereen weet toch wat arbeidsongeschiktheid is?” Arbeidsongeschiktheid lijkt heel duidelijk en bij het woord denken we al snel aan een betekenis waaruit blijkt dat degene die … Lees verder!

Robin Peek

13 september 2018

Zit jij op de goede weg als ondenemer?

Je bent nu enkele jaren bezig als zelfstandig ondernemer en hebt het idee dat je steeds meer controle hebt over je de tijden die je werkt en de opdrachten die … Lees verder!

Robin Peek

7 augustus 2018

CommonEasy is geen Broodfonds

Een Broodfonds is een arbeidsongeschiktheidsvoorziening in de vorm van een schenkkring. Het is een dienst van de BroodfondsMakers. CommonEasy bied dit niet aan, maar bied wel een ander alternatief. Als … Lees verder!

Robin Peek

2 juli 2018

Solidariteit zit in onze roots. En ook in die van jou.

Solidariteit is er in overvloed. Dat geloof je misschien niet, bijvoorbeeld als je elke dag naar het nieuws kijkt. Maar ik ga je het tegendeel bewijzen. Heb je zin om … Lees verder!

Jip de Ridder

7 februari 2018

Wijziging algemene voorwaarden

We hebben de aanpassingen in de algemene voorwaarden voor je op een rij gezet. De wachttijd van twee weken voor een uitbetaling is te kort. Een wachttijd van een maand … Lees verder!

Florian de Ridder

30 januari 2018

“Met CommonEasy aan je zijde kun je je hart volgen én vallen & opstaan”

Ben jij zo iemand die op Woningnet, Coolblue of CommonEasy wel een account aanmaakt, maar bij het betalen denkt ‘ach, dat komt later wel’? En dat daardoor óf een bemint … Lees verder!

Jeroen Doensen

20 december 2017

Bewust geen arbeidsongeschiktheidsverzekering voor 50% zzp’ers

Bijna 80 procent van de zzp’ers werkt zonder arbeidsongeschiktheidsverzekering blijkt uit onderzoek van GfK en ABN AMRO. Hiervan heeft ruim de helft bewust deze afweging gemaakt. Waarom verzekeren zzp’ers zich … Lees verder!

Jip de Ridder

13 december 2017

Komt er een oplossing voor de problemen omtrent de AOV? Of is die er al.

De wijze heren en dames in Den Haag hebben er een tijdje over na moeten denken maar ze zijn er uit!  Voor alle zzp’ers in Nederland gloort er hoop aan … Lees verder!

Jeroen Doensen

11 oktober 2017

Arbeidsongeschiktheid én basisinkomen met CommonEasy?

Als er mensen uit verschillende vakgebieden samenkomen om kennis uit te wisselen, elkaar te inspireren en te ontmoeten gebeuren er toffe dingen. Afgelopen woensdag was dit het geval op het … Lees verder!

Jeroen Doensen

4 oktober 2017

FD: “Vernieuwers in de financiële sector”

“Je netwerk als backup, dat is het idee achter de arbeidsongeschiktheidsverzekering CommonEasy. Eigenlijk is het geen verzekeraar. De beweging noemt zichzelf een back-up. Een deelnemer kan bij arbeidsongeschiktheid terugvallen op zijn … Lees verder!

Jeroen Doensen

20 september 2017

Interview met Teun Gautier van de Coöperatie

In december 2016 sloten we onze eerste partnership af met de Coöperatie. Daar zijn we ontzettend trots op. De Coöperatie is een, de naam zegt het al, coöperatie. Opgericht door … Lees verder!

Florian de Ridder

20 september 2017

Arbeidsongeschiktheid: “80% van de zzp’ers niet verzekerd”

Vier op de vijf zelfstandigen hebben geen verzekering afgesloten tegen arbeidsongeschiktheid. Van deze groep zegt 70 procent dit te duur te vinden. Dit blijkt uit een nieuw onderzoek van het CBS … Lees verder!

Florian de Ridder

2 augustus 2017

De gouden tip van Kim voor zzp’ers die arbeidsongeschiktheid willen dekken

Heb jij je backup voor arbeidsongeschiktheid al ingesteld op het platform? Check Kim’s gouden tip.

Florian de Ridder

21 juni 2017

Nieuws over arbeidsongeschiktheid: CommonEasy in NRC “Steunen op je netwerk van zzp’ers”

CommonEasy in het nieuws! Eind april stonden we in het NRC.  “Net als bijna al mijn zzp’ende vrienden heb ik geen verzekering tegen arbeidsongeschiktheid. En net als zij maak ik … Lees verder!

Jip de Ridder

31 mei 2017

Ondernemershuis Zeist workshop vangnet voor arbeidsongeschiktheid van CommonEasy | Deel 2/2

Oprichter van CommonEasy Jip neemt ons tijdens de workshop vol idealisme en gedrevenheid mee in zijn ‘oplossing’ om buiten de grote, anonieme en dure verzekeringswereld te zorgen voor onze zekerheid … Lees verder!

Jip de Ridder

24 mei 2017

Ondernemershuis Zeist workshop CommonEasy | Deel 1/2

Oprichter van CommonEasy Jip neemt ons vol idealisme en gedrevenheid mee in zijn ‘oplossing’ om buiten de grote, anonieme en dure verzekeringswereld te zorgen voor onze zekerheid als zzp’ers gebaseerd … Lees verder!

Jip de Ridder

17 mei 2017

Eventverslag Krachteik CommonEasy workshop

Op uitnodiging van Marnix Lammers zijn we 20 april naar Krachteik in Arnhem gegaan om een workshop te geven over ons backup voor arbeidsongeschiktheid. Marnix heeft na afloop van het … Lees verder!

Jip de Ridder

17 mei 2017

De Groene Vrouw over CommonEasy (& gratis workshop hack-je-gezondheid!)

Sommige dingen in het leven zijn niet leuk. Zoals administratie. Ik ken bijna niemand die dat echt leuk vindt. Of wat dacht je van de ziektekostenverzekering? Je betaalt je je … Lees verder!

Jip de Ridder

10 april 2017

Steun sociaal ondernemerschap in Utrecht!

Afgelopen zaterdag hebben we onze collega en vriend Eric geholpen met verhuizen. Zelf hebben we geen grote verhuisbus, maar die konden we gelukkig lenen bij De Deelkelder. Sinds we samen met De Deelkelder … Lees verder!

Jip de Ridder

10 april 2017

Interview met zzp’er Kim

Kim van den Berg is zzp’er en lid van CommonEasy. Zij organiseert events en bouwt communities, bijvoorbeeld bij Permanent Beta. Wij hebben Kim gevraagd om een interview omdat we haar verhaal willen delen met … Lees verder!

Jip de Ridder

5 april 2017

Het is tijd om de verzekeringsindustrie voorgoed te veranderen

Ooit waren verzekeraars goed in het organiseren van solidariteit binnen gemeenschappen. Dat was gebaseerd op de wil om elkaar te helpen als het tegenzit. Jij helpt mij en ik help … Lees verder!

Jip de Ridder

29 maart 2017

Interview met Reptoir “Hoe CommonEasy jouw idee van verzekeren radicaal verandert”

Tussen de City Campus Max, waar Utrechtse studenten wonen, het busstation en de enige overgebleven tippelzone van Utrecht bevindt zich een nieuw broeinest van jonge ondernemers, de Stadstuin. Ondernemers die … Lees verder!

Jip de Ridder

14 december 2016

Video-interview met Urgentcity

Urgentcity was laatst op De Stadstuin om Jip de Ridder te interviewen. Het gesprek gaat Jip’s scriptie over het Broodfonds naar het ontstaan van ons backup (of de ‘arbeidsongeschiktheidsverzekering’) die … Lees verder!

Jip de Ridder

14 december 2016

Gaaf! Verzekeraar Reaal begint net als CommonEasy p2p platform

Wie had ooit gedacht dat een verzekeraar op CommonEasy zou gaan lijken? Nou, verzekeraar Reaal komt ook met een p2p verzekeringsplatform. Hoe awesome is dat! Daarom hebben we samen een … Lees verder!

Jip de Ridder

9 december 2016

Wat Jos de Blok en CommonEasy gemeen hebben

“Het is heel makkelijk om iets moeilijker te maken,maar het is heel moeilijk om iets makkelijker te maken.”

Jip de Ridder

1 september 2016

Augustus 2016

Beste Lezer, Goed nieuws! We hebben een nieuwe animatie, je bent uitgenodigd voor onze ambassadeurs bijeenkomst en we gaan beginnen met een Pechbackup. Nieuwe animatie: CommonEasy in twee minutenSamen slim … Lees verder!

Florian de Ridder

16 augustus 2016

April 2016

Beste lezer, Ons kantoor in de Stadstuin is operationeel! Hier hebben we de ruimte om samen te werken en meetups te organiseren. Dus voel je uitgenodigd om te komen flexwerken of … Lees verder!

Florian de Ridder

9 april 2016

Gastcolumn: Huispsychiater Jan de Ridder

Als een financieel top instituut bij de psychiater op de bank terecht komt. Wat zou er dan in die gesprekken naar voren komen? Dat is de vraag die wij onszelf … Lees verder!

Jan de Ridder

6 januari 2016

Januari 2016

Beste lezer, December is altijd een bewogen maand. Voor ons was dit jaar nog een schep er boven op. 4 december kregen we twee uur de tijd om een workshop … Lees verder!

Jip de Ridder

6 januari 2016

September 2015

Beste lezer, Hier is de eerste nieuwsbrief van CommonEasy. Onze zoektocht begint concrete vruchten af te werpen en dat willen we graag met je delen. Vanaf nu houden we je … Lees verder!

Florian de Ridder

22 september 2015