Arbeidsongeschiktheidsverzekering CommonEasy in FD

FD: “Vernieuwers in de financiële sector”

“Je netwerk als backup, dat is het idee achter de arbeidsongeschiktheidsverzekering CommonEasy. Eigenlijk is het geen verzekeraar. De beweging noemt zichzelf een back-up. Een deelnemer kan bij arbeidsongeschiktheid terugvallen op zijn netwerk, de connecties van zijn netwerk en dáár weer de connecties van. Op die manier moet een systeem ontstaan dat niet anoniem is en draait op basis van wederzijds vertrouwen. CommonEasy richt zich op zelfstandigen die vaak geen arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten vanwege de hoge premies.

De deelnemer schrijft zich samen met zijn netwerk in. Hij betaalt maandelijks €10 abonnementskosten en spaart 5% van de uitkering die hij wil ontvangen als dat nodig is. Bijvoorbeeld: als je maandelijks €1200 uitgekeerd wilt krijgen, kan dat voor €60 + €10 = €70 per maand. Ook beslist de deelnemer, samen met zijn netwerk, hoeveel van de inleg naar een zieke directe of indirecte connectie gaat. Bij ziekte wordt het netwerk ingeschakeld, bij twijfel kan bezwaar worden gemaakt. Het uitgangspunt blijft altijd vertrouwen.

CommonEasy is een coöperatie: leden worden actief betrokken en delen mee in de winst. Tot nu toe hebben 86 mensen zich bij CommonEasy aangemeld en denken 600 geïnteresseerden daarover na. De eerste zieke heeft haar uitkering ontvangen en zich inmiddels weer beter gemeld.”

Arbeidsongeschiktheidsverzekering CommonEasy in FD

Begin augustus stonden we in het Financieel Dagblad. We mochten samen met onze partner Good Finance praten over vernieuwing in de financiële sector. En dan specifiek over onze arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers en kleine zelfstandigen. Als je dit ons een paar jaar geleden had verteld, dan hadden we je waarschijnlijk niet geloofd. We zijn dan ook super trots op dit artikel!

Wat is Good Finance?

Opgericht door Joyce Velu en Robbert Vesseur. Vesseur: “Good Finance is een hub waar financiële vernieuwers samenkomen, elkaar helpen en bekritiseren. Alle leden zijn actief in hun eigen ontwikkeling, maar een deel van de barrières die zij tegenkomen zijn dezelfde. Het verhaal is moeilijk uit te leggen omdat de nieuwe financiële sector bestaat uit structuren en patronen die mensen nog niet gebruiken. Daar lopen veel vernieuwers tegenaan. Pas als het concreet wordt, als er succesverhalen zijn, kun je laten zien wat het is. Binnen de bestaande wet- en regelgeving hebben de financiële pioniers het lastig. De initiatieven voldoen niet altijd aan de strenge regels, en dat willen ze ook niet, maar ja, je moet wel groeien. Hoe kun je dat dan toch bewerkstelligen? Daar willen wij bij helpen.”

Jeroen Doensen

20 september 2017

Reacties