Ondernemer Mabeth & Mindfulness

Wie is Mabeth als ondernemer?

Mijn naam is Mabeth Ciurans en ik begeleid mensen (individueel of in groepen) en organisaties met mindfulness en compassie omdat ik geloof dat we gelukkiger zijn als we actief kunnen bijdragen aan ons eigen welzijn. Daarnaast geef ik ook workshops in teambuilding waarbij ik trommels en percussie-instrumenten gebruik als middel voor communicatie en verbinding.

Wanneer & hoe ben je gestart? Wat was jouw moment om te kiezen voor het ondernemerspad?

Dat is zo’n 22 jaar geleden toen ik in Nieuw-Zeeland woonde en werkte als muzikant. Mensen benaderden me voor trommel/percussie les en daar ben ik toen in de logeerkamer mee begonnen. Toen was er iemand die me vertelde dat de wekelijkse lessen hem dat jaar hadden doen doorkomen om over het verdriet van z’n scheiding en de somberheid     die hij ervaarde heen te komen. Ik werd hier diep door geraakt. Het feit dat de lessen zoveel van betekenis waren geweest en dat ik had kunnen bijdragen aan zijn welbevinden maakte het dat ik dacht… maar dan kan ik veel meer mensen blij maken. Toen ben ik verder gaan exploreren en festivals, scholen en bedrijven gaan benaderen. Zo     ontstond ‘Hands on Drumming’ (mabethciurans.nl) waar ik naast het lesgeven ook muziek- en teambuildingworkshops gaf. Muziek maken maakt dat je helemaal in het moment bent, de basis voor mindfulness was toen al gelegd 😊    
7 jaar geleden kwam ook mijn bedrijfje Mindfulness Moves erbij. Hier bied ik coaching aan en trainingen in mindfulness, mindful zelfcompassie en mindful werken in organisaties.

Waar krijg je de meeste energie van als ondernemer?


Willen bijdragen aan het welbevinden van ons allemaal.

De ahaa momenten, als mensen tot inzichten komen dat vind ik echt geweldig!
   
Sinds ik merk hoe gelukkig ik word van bewust leven, met aandacht, weet ik dat dit mijn levensmissie is. Ik wil graag anderen in aanraking laten komen hiermee, hoe waardevol het is om volledig te leven vanuit je hart, vanuit de bron.    
   
Als ik met aandacht naar mezelf durf te kijken, illusies kan doorzien en helemaal durf te zijn wie ik werkelijk altijd al was… er is een hele ‘nieuwe’ wereld voor me opengegaan.

En dat wens ik eigenlijk ieder mens toe.

Hoe maak jij het verschil? Wat maakt jou anders dan de rest? Vertel eens iets over jouw secret sauce?

Hmmm secret sauce… klinkt spannend. Wellicht door heel persoonlijk te zijn, veiligheid te creëren en mensen het gevoel te geven helemaal zichzelf te mogen zijn. Accepterende en niet oordelende houding.

Wat had jij graag willen weten toen jij startte met ondernemen? Wat is je grootste les, valkuil of hack die je wilt delen met andere (startende) ondernemers? 

Neem echt tijd om te ontdekken en uit te werken wat je echt wilt. Het kost tijd! Neem dat ook echt voor jezelf!

Wat is voor jou als ondernemer echt een cadeautje ?

Vrijheid, zelf bepalen wanneer wat te doen en met wie bijv. op retraite te gaan wanneer en net zo lang als ik wil… wat een cadeau!

Wat spreek jou het meeste aan in CommonEasy?

Dat we elkaar kunnen ondersteunen bij ziekte, uitval e.d. en ook het community gevoel zoals nu met deze community calls. Van betekenis kunnen zijn voor elkaar in lastigere tijden en net zo goed ook in mooie tijden om elkaar te tippen voor projecten of om samen te  werken.

Donderdag 4 juni geef jij een training in mindfulness voor ondernemers?

Wil je een moment van rust in je drukke dag? Mindfulness.. Je hoort het overal, maar waar gaat het eigenlijk over? Donderdag na de lunch de kans om hier kennis mee te maken!

Lees hier meer over de training en doe lekker mee met de andere CommonEasy!🌞 Wil jij ook in het zonnetje gezet worden met jouw ondernemers verhaal? Stuur ons dan een mail!

Jip de Ridder

29 mei 2020

Reacties