Foto Jeroen Berends fotograaf

Even voorstellen: Jeroen Berends 👋

Ik ben Jeroen Berends en ik ben fotograaf. Ik beweeg me tussen de keiharde commerciële fotografie en de reportagefotografie. In de praktijk betekent dit dat ik het liefst met “echte mensen” werk om mooie campagnes mee te maken. Mijn favoriete klanten hebben een sociaal maatschappelijke functie zoals NGO’s, woningcorporaties of bedrijven in de zorg bijvoorbeeld. Dus als je een boodschap wilt overbrengen, vanuit het hart van je bedrijf, op een oprechte manier, dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Wanneer & hoe ben je gestart met ondernemen?

Mijn startmoment was geen groots en meeslepend eureka-moment. Ik zocht werk en kon via een zzp-constructie bij een nieuwe werkgever terecht. Dus zo geschiedde. Het was toen vooral een praktische overweging. Ik wist ook dat ik fotograaf wilde zijn. Daar zijn er maar weinig van in loondienst. Ondernemerschap zat er vroeg of laat dus sowieso aan te komen. Pas een jaar later ben ik echt gestart om mijn fotografie als onderneming te gaan benaderen.

Waar krijg je de meeste energie van als ondernemer?

Ik krijg gewoon energie van mooie dingen maken en verhalen vertellen die de moeite waard zijn. Of dat nou het verhaal van een startup is met een groen idee of een opa in Ondiep die al jarenlang schelpen aan kinderen uitdeelt en ze daarmee iets leert over de natuur. Ik mag elke keer weer een kijkje nemen in iemands unieke wereld. En als je net zo nieuwsgierig bent als ik, dan geeft je dat elke keer weer een boost!

Wat had jij graag willen weten toen jij startte met ondernemen? Wat is je grootste les die je met andere ondernemers wilt delen?

Als je jezelf niet serieus neemt, waarom zou iemand anders dat dan doen?

Hoe maak jij het verschil? Wat maakt jou anders dan de rest?

Ik onderscheid me, doordat ik (bijna) met iedereen door een deur kan en heel breed geïnteresseerd ben in de mensen en dingen die ik fotografeer. Ik fotografeer net zo makkelijk in de boardroom van KLM als in de kantine van een woningcorporatie. Fotografie is een deel technische kennis, maar ook zeker een groot deel communicatie en interactie en dat wordt vaak onderschat.

Wat geeft ondernemen jou, naast de monetaire waarde?

Het geeft me controle over mijn eigen leven.   

Wat spreek jou het meeste aan in CommonEasy?

Commoneasy is overzichtelijk en transparant. Het doet waar verzekeringen ooit voor bedoeld waren: de sterkste schouders de zwaarste lasten laten dragen. Sociaal en niet gedreven door het vergroten van de winst voor de aandeelhouders. 

CommonEasy denkt vooruit en biedt een alternatief voor de systemen die na de oorlog bedacht zijn. Samen elkaar vooruit helpen op basis van vertrouwen en verantwoordelijkheid in plaats van kijken hoe we zo min mogelijk uit kunnen betalen, zodat we ons kantoor op de zuidas kunnen behouden. Dat spreekt mij erg aan.


💡Verdien jij ook een inkomen als je ziek bent? Sluit je bij ons aan en sta voor elkaar klaar!

🌞 Ken jij iemand die ook in het zonnetje gezet moet worden met zijn/haar/hun ondernemers verhaal? Stuur ons dan een mail!

Annemarthe Wijnen

23 februari 2021

Reacties