CommonEasy in Corona tijden

De community calls van de afgelopen maanden hebben enorm veel opgeleverd. Met als belangrijkste misschien wel de ervaring van écht voor elkaar klaar staan. En hoe je dat concreet en waardevol maakt midden in een crisis.

In tijden van Lock-Down

Als team hebben we ook geleerd om volledig remote te werken. En weten we nu 100% hoe je happy kunt blijven in isolatie! Stiekem hebben we ons nog wel even afgevraagd wat er zou gaan gebeuren als jullie massaal ziek zouden gaan worden. 

Maar eigenlijk stonden we vooral stil bij hoe we support konden creëren voor onze community. En voor gezelligheid konden zorgen die we zelf zeker ook begonnen te missen!

Sturen in de mist

Hoe ga je om met onzekerheid en het onbekende? Je kan je volledig druk maken om wat er gaat komen. De vraag is wat kan je nu doen? Bij CommonEasy betekende dat uitvragen hoe het ging met ons netwerk, wat ze nodig hadden en wat we voor elkaar konden betekenen. Aantal besmetting en zieken bleek al mee te vallen (niemand), aantal leden zonder opdrachten en hielpen we met een pauze van de inleg. What is next? 

Resultaat uit je netwerk

Rust in jezelf in deze onzekere tijden en kijken wat de kansen zijn voor jou in deze periode? Wat jou kan helpen is het delen met andere ondernemers. En het uitwisselen van tips om op een slimme manier gebruik maken van elkaars expertise. Daarom organiseerden we tijdens de lockdown elke donderdag een community call. Makkelijk met zoom een uurtje bij elkaar komen, sparren en delen. 

Half uurtje voorstellen met twee vragen;

Wie ben je als mens en ondernemer? Wat heb je nodig of kan je delen in deze periode?

Half uurtje een workshop onder leiding van een ander CommonEasy lid en daarna tijd om er nog over te sparren.

Dat werkt. Zo hebben we afgelopen maand diverse onderwerpen aangepakt. 

Naast het praktische

Naast als iets praktisch als SEO, begon de serie met coach Ilse. Hoe kan je effectief ontladen en opladen in tijd dat de hele wereld in elkaar lijkt te storten. Praktische tips en ervaringen van anderen maken soms net het verschil om in jouw eigen flow te komen. Hoe bewuster je bent wat er effect heeft op jou, hoe beter je er mee kan dealen.

Be Easy

Iets wat daar zeker aan bijdraagt is mindfulness. Maar mediteren met elkaar in een zoom call? Kan dat? Yes en voor sommige de eerste keer dat ze dat deden! Leren om tot rust te komen, zodat je kan ontspannen en uiteindelijk ook betere keuzes kan maken.

Maak gebruik van Experts

Specifieke kennis komt in één keer tot jouw beschikking. In ons netwerk zitten experts die al jaren vol passie met een onderwerp bezig zijn. Zoiets als systeemtheorie en hoe dat helpt een een crisis beter te begrijpen. 

Tijd voor elkaar en voor zaken die lang zijn blijven liggen. Omdat er altijd 12 To-do’s eerst kwamen. Nu was de kans om je tijd waardevol te besteden daaraan.  Zaken als SEO en het ontwikkelen van je eigen merk. Daar zijn ook professionals al jaren mee bezig die hun valkuilen en quick wins hebben gedeeld in een call. Gewoon gezellig als ondernemers onder elkaar leren hoe je eigen business verder uitbouwt.

In een uurtje een industrie ontdekken waar je eigenlijk nooit echt over nagedacht had. Bekend raken met nieuwe technieken van VR en dat zelfs in jouw eigen sector, in dit geval als geestelijke gezondheid ook kansen liggen. Ontstonden spontaan mooie brainstorm sessies waarin een coach, VR expert, Geestelijk Verzorger en developer aan het sparren waren over eerlijke verdienmodellen in de zorg. Er kan veel ontstaan, als de linkjes maar gelegd worden. 

Energie voor uitdaging

Energie om uitdagingen aan te gaan. Altijd fijn als ondernemer en in bijzonder een goede weerstand in deze tijden. Hoe kom je daar eigenlijk aan? Goede genen en voeding is de basis. Genen kan je niet zoveel aan doen, aan al dat ander gelukkig wel. Bijvoorbeeld leuk dat je vegetariër bent, maar weet je zeker dat je niks tekort komt met al die mega activiteit van je? Loop je niet langzaam leeg. Ontbreken van essentiële vetten en aminozuren kan elke dag tot uitputtingslag voelen. Dat is het ook. Groene vrouw gaf een paar key adviezen hierin hoe jij weg kan vinden. Naar jou optimale energie en weerstand

Mindset het belangrijkste wat je hebt als ondernemer.

Hoe krijg je eigenlijk een goede mindset, wordt je daarmee geboren? Nee. Jij misschien wel, maar de meeste mensen kunnen daar wel wat hulp in gebruiken. Je hoeft dat dus ook niet alleen te doen. Je kan daarin laten coachen of samen met andere ondernemers het over hebben. Als je weinig ondernemende mensen om je heen hebt, kan het wel eens lastig zijn. Ze verklaren je voor gek. Misschien hebben ze gelijk, maar wie kan je dat het beste vragen? Je moeder of andere ondernemers?

Money Mindset

We hadden een super sessie over money mindset. Overtuigingen over geld op een rijtje zetten van jezelf en kijken of dat wel handig is voor jou als ondernemer. Grote kans dat je hard werkt, maar niet al je inspanning loont. Super interessant om te zien als je daar op uitgedaagd wordt! Je kan daar dus wat aan te doen! Een groep ondernemers kwam rijker de call uit! Wat een verschil!

Leven op internet

Er is een mooi netwerk waar je veel en snel van kan leren als ondernemer. Experts die hun persoonlijke lessen delen over wat je productiever en een stuk happier maakt. Toch gaaf als je snel meer weet over essentiële zaken zoals je energie en weerstand. Het effect van je mindset over geld en wat je zelf kan doen aan je geestelijke gezondheid. Be easy, je hoeft het niet allemaal alleen uit te zoeken. Zeker in een heftige tijd waar veel onzeker is en veel gebeurt, is het fijn om te realiseren dat anderen met dezelfde issues lopen.

We gaan er allemaal een keer doorheen. 

Zo had ik zelf een paar dagen en nachten op het internet geleefd. Op zoek naar dat ene stukje informatie dat het verschil gaat maken. Yes! Nu weet ik het valt allemaal wel mee of dit gaat ons redden! Dat ga je natuurlijk niet vinden, maar je zoekt iets van controle wat je uiteindelijk niet gaat krijgen. Dit putte mij enorm uit, eigen schuld en begrijpelijk. Maar nu had ik nergens zin in, ook niet in de community call die ik had staan die dag. Ik zat zelfs te denken om het te cancellen. Wat er gebeurde verbaasde me. Ik stuurde een berichtje naar de gastspreker om het event te cancelen. Het antwoord was goud waard:

De community is er toch ook voor jou? ❤️ 

Dus de call ging natuurlijk gewoon door! Hielp mij enorm om de dag erna weer een begin te maken wat ik het liefste doe.

Blijven staan in de chaos

Bij CommonEasy deden we deze bijeenkomsten eerst altijd offline. Altijd de mogelijkheid bij ons om te investeren in jouw eigen netwerk en je te laten verrassen door waardevolle contacten. Altijd met het motto je; netwerk is goud waard.  Onze vraag was het mogelijk ook die betrokkenheid online te voelen? Ja zeker.  Een aantal ondernemers hebben elkaar meerdere keren ontmoet en kwamen tot de realisatie: wat maakt de ene call beter dan de ander? Het is heel simpel, maar we vergeten het vaak: Tijd nemen om te luisteren naar de ander en te voelen wat het eigenlijk met je doet. Dan zit niet iedereen vanuit zijn eigen hoofd te praten. Als je een keer het verschil hebt ervaren, dan snap je hoe je meer uit een call en uit het contact haalt.

We waren al een tijdje aan het kauwen op een online concept om mensen bij elkaar te brengen als community. Nu hadden we geen keuze met Covid en nu gaan we ermee door. Er kan zoveel meer online dan we denken. Gek dat je dat nog verrast in 2020. 

Wat je verrast in 2020

De wereld is onzeker, en dat wordt alleen nog maar meer. De wereld is meer verbonden en alles heeft meer effect op elkaar. Twee vleermuizen gaan naar de markt in Wuhan. En een half jaar later staat de hele wereld economie stil. Een mooi voorbeeld van hoe verbonden onze wereld is en alles effect heeft op elkaar. 

Twee vleermuizen gaan naar de markt in Wuhan

Er gebeurt zoveel in de buitenwereld en dat heeft ook effect op jou. Hoe goed jij in je vel zit, hoe je je binnenwereld op orde hebt of simpel gezegd of je in je flow zit. Dat maakt dat je daar nu en in de toekomst mee kan dealen. Daarin in kunnen we elkaar ondersteunen en dat hoef je ook niet allemaal alleen te doen continue. Dat kan natuurlijk als geen ander met een community. Een community die jouw rug heeft in deze wereld om hier mee te dealen maak het verschil. De bonus hoe meer mensen om jou heen hiervan bewust worden hoe krachtiger het wordt voor jou. 

Dus wij gaan met CommonEasy lekker door waar we goed in zijn en je bent meer dan welkom op onze volgende community calls!

Samen ontwikkelen

Ervaringen met onze calls draagt bij tot nieuwe ontwikkelingen. Coach Lars heeft zelfs een training ontwikkelt om effectiever met zoom te worden. Zijn inzichten deelt hij ook weer op een call met de community. Zo is de cirkel weer rond!

Doe je mee op 3 juli, effectief op zoom!

Wat vind jij waardevol?

Omdat we als ondernemers veel van elkaar leren. Dit is sparren als ondernemers onder elkaar. Delen van persoonlijke mislukkingen, lessen en successen. Dat is de snelste manier om te leren. Naast het gewoon blijven doen natuurlijk. Ons plan is om komende maanden te sparren over onderwerpen als acquisitie, besparen van kosten, andere verdienmodellen en meer uit je contact met je klanten te halen. De vraag is natuurlijk wat zou jij waardevol vinden als ondernemer om over te sparren?

Spar verder met ander ondernemers in onze Facebook groep!

Jip de Ridder

25 juni 2020

Reacties