September 2015


Beste lezer,

Hier is de eerste nieuwsbrief van CommonEasy. Onze zoektocht begint concrete vruchten af te werpen en dat willen we graag met je delen.

Vanaf nu houden we je op de hoogte door middel van een maandelijkse nieuwsbrief met twee korte videoblogs. De eerste zal altijd gaan over “het waarom” achter ons handelen en het ontwerp van CommonEasy. De tweede video geeft een update over de stand van zaken met actuele kleine en grote overwinningen die we (hopen te) boeken. Als afsluiter delen we linkjes voor meer verdieping en inspiratie over onderwerpen die verbonden zijn aan CommonEasy. Deze zullen voornamelijk gaan over sociale en economische innovaties die bijdragen aan een eerlijk en menselijk bestaan.

We hopen dat deze eerste editie een begin is van een formule die past bij jou en bij CommonEasy. Wij hopen dat we nog steeds kunnen rekenen op jouw feedback, inzichten, ideeën, support en kritiek. Voel je vrij om dit te doen op een manier die bij jou past. Bijvoorbeeld offline op een van onze (zeer gezellige) feedbacksessies. De eerste kans is op donderdagavond 8 oktober op een nog nader te bepalen locatie in Utrecht.

In Solidartiy,

Jip & Florian de Ridder

Team CommonEasy

Waarom: de visie achter CommonEasy


Persoonlijke uitleg over de visie achter CommonEasy, waarom zijn we hier mee bezig? Wat vinden wij belangrijk en wat kan je daarom van ons verwachten!

Update: Zomer 2015


Wat zijn onze kleine overwinningen, wat inspireert ons en wat vinden we zelf belangrijk.

De genoemde boeken zijn: Gevoel voor realiteit, Zijn zij gek of ben ik het? en het boek waar wij in staan: Hebben we hier nu voor gekozen?.

En *link verlopen* vind je de campagne van Eelke van Ark op Yournalism.

Ook interessant


sharing-economy
Platform-cooperativism versus the sharing economy
Artikel over het gevaar en de kansen van de deel economie.
money-swag
Robber barons and silicon sultans
Nieuwe opkomende industrieën betekent nieuwe rijken. Wat zijn de overeenkomsten tussen de nieuwe rijken van toen en die van nu?
power-to-the-people
Power to the people tegenlicht
Power to the people, een top documentaire van Tegenlicht over hoe mensen weer grip op hun leven krijgen door het zelf te doen!

Florian de Ridder

22 september 2015

Reacties