Even voorstellen: Minja Kelders-Molleman van Zorg&Co🤚

Stel jezelf voor en vertel in het kort wat je doet!

Hallo, ik ben Minja, 52 jaar, woon in Hoensbroek, ik ben ZZPer in zorg en welzijn en lid van Zorg&Co.
Mijn werk bestaat voor een groot deel uit individuele begeleidingen maar doe ook een paar uurtjes per week thuiszorg bij vaste cliënten.

Wanneer & hoe ben je gestart? Bijvoorbeeld wat was jouw moment om te kiezen voor het ondernemerspad?

In 2013 ben ik gestart als ZZPer. Ik was werkeloos en iemand tipte mij om eens te gaan praten met iemand van Zorg&Co. Ik dacht, “niet geschoten altijd mis”. Ik hou wel van uitdagingen. En ik had toch geen werk. Na een gesprek met Trudy Dassen was ik er eigenlijk wel uit. Ik heb daar niet heel lang over nagedacht.
Ik was er van overtuigd dat dit iets was wat bij mij paste. Omdat ik van diversiteit in het werk hou, leek mij dit wel wat. Ik was meteen enthousiast.

Waar krijg je de meeste energie van als ondernemer? 
Ik doe mijn werk ten eerste omdat ik werken met mensen heel leuk vind. Mensen die het zelf allemaal niet meer kunnen om wat voor reden dan ook.
Mijn missie is betrouwbare zorg leveren. Goed te luisteren naar de zorgvraag en de behoefte van de cliënt. Met respect liefdevol de aandacht geven die voor de desbetreffende cliënt nodig is. Omdat niet elke client hetzelfde is.


Ik krijg energie van het feit dat ik de mensen kan helpen, ondersteunen, en motiveren volgens mijn eigen werkwijze als ondernemer. Ik ben niet afhankelijk van een instelling of organisatie.

Wat had jij graag willen weten toen jij startte met ondernemen? Wat is je grootste les, valkuil of hack die je wilt delen met andere (startende) ondernemers? 
Toen ik net begon als ZZPer wist ik echt helemaal niks van “ondernemen”. Ik wilde gewoon graag zelfstandig zijn. Had mij niet echt verdiept in ondernemen. In het begin was mijn grootste valkuil dat ik tegen bijna alles “ja” zei als het ging om opdrachten. Ik was afhankelijk van Zorg&Co. Ik moest oppassen dat ik niet te veel opdrachten aannam. Die neiging had ik in het begin zeker.
Het was voor mij echt een voordeel dat Z&C mij hielp met zaken zoals belasting dingen of andere zaken waar ik vragen over had. Ik had het idee dat ik er in ieder geval niet alleen voor stond.

Hoe maak jij het verschil? Wat maakt jou anders dan de rest? Vertel eens iets over jouw secret sauce?
Ik denk dat ik het verschil maak en anders dan de rest omdat ik van nature een optimist ben. Omdat ik heel sociaal ben en snel het vertrouwen bij mensen weet te winnen. Ik ben open naar anderen. Laat soms ook wat los over mijn eigen struggels en dat wordt gewaardeerd. Ik ben oprecht geïnteresseerd in de ander. Niet alleen omdat het mijn werk is. En heb een sterk empathisch vermogen. De mensen voelen dat en dat krijg ik ook vaker terug van mijn cliënten. Ik vraag de client ook als ze iets niet prettig vinden, dat te benoemen. Daar is bij mij altijd ruimte voor. Zo blijf je transparant.

Wat is jouw bonus als zelfstandige?
Het feit dat ik ondernemer ben heeft mij in de afgelopen jaren zoveel gebracht qua ervaring, afwisseling in werk, vrijheid, doen wat ik graag doe en leuk vind. Dat had een vaste baan mij nooit kunnen geven. Het heeft mij geleerd kritisch naar mijzelf durven te kijken, verandering aanbrengen in mijn manier van werken als dat nodig is.
Als ZZPer kan ik echt het werk doen waar ik goed in ben of wat ik met plezier doe. Als ik ergens kom waar ik het niet naar mijn zin heb, dan kom ik daar niet meer. En dat geeft mij dan ook elke dag weer de energie om mijn werk te doen en de dag te beginnen.

Wat spreek jou het meeste aan in CommonEasy?
Zoals ik al zei ben ik van begin af aan lid van Z&C. Er was meteen een klik met de mensen van de coöperatie en was meteen enthousiast. (Nog steeds trouwens) Ik voelde mij altijd serieus genomen en gehoord. Dat is fijn, zeker als je startend ben. Ik hoef mij niet druk te maken over facturen maken en mijn administratie want dat doen zij. Ik ben nog steeds blij dat ik lid ben. Niet alleen sta als ZZPer.


Ook ben ik blij met CommonEasy. Ik zit daar nog niet heel lang bij maar het is natuurlijk een hele prettige gedachte dat als er iets met je gebeurd waardoor werken even niet kan je een vangnet hebt. Je doet dat samen met andere ondernemers en dat verbindt.

Jeroen Doensen

18 februari 2022

Reacties