Even voorstellen: Kiki van Qommunity🤚

Een community van communities. Yes alles is mogelijk. CommonEasy werkt samen met Qommunity. Een hele leuke club van freelancers uit Amsterdam met hele toffe events die jouw business een boost geven. Met hetzelfde motto

“Je netwerk is goud waard”

Stel jezelf voor en vertel in het kort wat je doet!

Ik ben Kiki, een sustainable creative en projectmanager. 

Ik verbind mensen en maak ze op een creatieve manier bewust van hun impact op de planeet. Dit doe ik van conceptfase tot en met productie.

Daarnaast ben heb ik samen met Kim Trotz, freelance creative copywriter, The Freelance Qommunity opgericht. Met Qommunity maken we sinds 2018 het leven van freelancers leuker, beter en makkelijker. We merkten namelijk toen we allebei eind 2017 ging ondernemen dat eenzaamheid één van de grootste nadelen van freelancen is.

Je moet álles zelf doen. Van administratie tot sales pitches. Dus. Waarom moeilijk doen, als het samen kan? Sindsdien helpen we elkaar en vieren samen successen op onze Q-events! 

Dussss word Qollega van The Freelance Qommunity en voel je never nooit meer alleen!

Wanneer & hoe ben je gestart? Bijvoorbeeld wat was jouw moment om te kiezen voor het ondernemerspad?

Ik wilde mijn energie nog beter besteden en focussen op mensen verbinden en bewust maken van hun impact op onze planeet. Dat gevoel heeft zich gaandeweg ontwikkeld door alle mooie projecten en events die ik o.a. voor DGTL festival heb mogen initieren en organiseren. Vooral het verduurzamen van de events en het bewust maken van jongeren is waar ik heel erg op aan ga. En mensen verbinden, helpen, systemen hacken, samen ondernemen, creeeren, dat komt nu allemaal samen in The Freelance Qommunity en de klussen die ik daar nog af en toe naast doe.

waar krijg je de meeste energie van als ondernemer? 

Impact maken en mensen verbinden. Het liefst tegelijk en in de zon in Spanje haha.

Wat had jij graag willen weten toen jij startte met ondernemen? Wat is je grootste les, valkuil of hack die je wilt delen met andere (startende) ondernemers? 

Ik zou willen dat er een platform zoals Qommunity was toen ik net voor mezelf begon, zodat ik van andermans kennis en valkuilen kon leren en mijn netwerk nog sneller kon uitbreiden. Als zzp’er ben je secretaresse, office manager, CEO en vakspecialist in een. Vaak heb je niemand om op terug te vallen, om mee te sparren of die je werkplek versiert als je jarig bent. Op de dag van de arbeid, vrijdag 1 mei, hebben we het Qollega membership gelanceerd. Zo hebben members toegang tot een waardevol netwerk met gelijkgestemden en opdrachtgevers, gastenlijst voor (online) events en workshops, een match met een freelance buddy, handige kant-en-klare templates en hulp bij ‘serious business’ zoals pensioen en verzekeringen.

Dat je ook aanbetalingen kan vragen op je uurtarief of project;)
Een grote les of meer een inzicht eigenlijk, is dat het heel fijn is om een brede skillsset te hebben die je in verschillende branches kan toepassen. Ik kan bijvoorbeeld het projectmanagement doen van een event, maar ook van een online project of campagne. Daardoor raak ik nu ook niet in paniek nu echt zoveel events gecanceld worden. En de aller aller grootste hack: Je netwerk is alles, daar komen de aller leukste klussen uit! Daarom is het key om je aan te sluiten bij een netwerk zoals The Freelance Qommunity! 

Hoe maak jij het verschil? Wat maakt jou anders dan de rest? Vertel eens iets over jouw secret sauce?

Ik onderscheid me doordat ik elk project zo duurzaam mogelijk produceer en deze manier van denken in mijn DNA zit. Dat doe ik met veel enthousiasme en ik benader het altijd positief en laat kansen zien aan m’n team en opdrachtgevers. Hierdoor laat ik zien dat er zoveel meer mogelijk is dan mensen vaak in eerste instantie denken en dat je met zelfs de kleinste handelingen grote impact kan maken.

Wat is jouw bonus als zelfstandige?

Vrijheid, juiste work/life balance en de mogelijkheid om een paar maanden per jaar te reizen. En ik kan mezelf continue blijven ontwikkelen door de verschillende projecten die ik doe en alles wat we leren vanuit het oprichten van en samenwerken met onze Qollega’s uit de Freelance Qommunity

Wat spreek jou het meeste aan in CommonEasy?

Systemen hacken! Samen dingen anders willen doen en de persoonlijke touch! 

Ennnnn als kers op de taart mogen alle leden van CommonEasy nu gebruik maken van deze super lekkere Qommunity actie. Stuur even een mailjte naar [email protected] voor de details!


Jip de Ridder

1 juli 2020

Reacties