Hoe kom ik aan connecties?

Weten wie je helpt en door wie je geholpen wordt, dat is waar CommonEasy op gebouwd is! Een groot verschil met bijvoorbeeld andere schenkkringen of traditionele verzekeraars waar je niet precies weet of ziet bij wie jouw bijdrage terecht komt in het geval dat er een mede-ondernemer voor langere tijd niet kan werken.

Bij CommonEasy kies je je eigen netwerk, althans, je eerste cirkel! Dit zijn mede-deelnemers die jij kent en die je vertrouwt! Voor de één betekent dit, dat je die mensen door en door moet kennen en al jaren beste vrienden moet zijn terwijl voor een ander een enkel oogcontact al genoeg is om te weten of het goed zit.

Maar wat als je geen andere ondernemers kent of niet onderneemt in de randstad, kan je dan niet meedoen met CommonEasy? Dit is een vraag die wij met regelmaat ontvangen, vaak blijkt dat je meer ondernemers kent dan je denkt!

Lastig om je netwerk uit te bereiden? Hier zijn vijf tips om binnen no-time je eerste cirkel te regelen!


1. Direct mee doen met het netwerk? Dat kan met hulp van Nicky Netwerk!

Het is heel simpel. Wanneer je Nicky toevoegt aan je netwerk ben je direct verbonden met andere ondernemers die ook verbonden zijn met Nicky. Zo heb je alsnog een netwerk dat voor je klaarstaat, mocht er iets gebeuren. 

Zodra je zelf een netwerk hebt toegevoegd kun je ervoor kiezen om de connectie met Nicky te verbreken! Je draagt dan ook niet meer bij aan nieuwe situaties van deelnemers uit Nicky’s netwerk.

Nicky is een fictief persoon die een service van CommonEasy een gezicht geeft.

Check de FAQ voor meer informatie over Nicky en de voorwaarden

2. Vul je beroep & tags in op je profiel

Je kunt sinds kort je beroep en tags toevoegen aan je profiel! Door je beroep en tags aan jouw account toe te voegen kunnen andere leden jou gemakkelijker vinden! Op de netwerk-pagina kan je zoeken op de beroepen en tags van anderen, op die manier vind je gemakkelijk iemand die bijvoorbeeld iets soortgelijks doet als jij, en heb je direct iets om met diegene over te praten!

Bij tags raad ik je aan om dingen toe te voegen die belangrijk voor je zijn bijvoorbeeld een hobby of iets waar je voor staat. Ook hier is de kans groot dat je kan connecten met deelnemers die dezelfde normen, waarden of mindset hebben!

3. Sluit je aan bij de facebook-community

Op Facebook hebben we over de jaren een fijne groep van leden en liefhebbers waarin van alles met elkaar gedeeld wordt! Zo hebben we regelmatig discussies over relevante onderwerpen en is dit bij uitstek ook een plek waar ondernemers elkaar vinden om hun netwerk uit te bereiden!

Sluit je vrijblijvend aan bij de groep, stel jezelf in een postje voor en vertel dat je op zoek bent naar deelnemers voor in je eerste cirkel! Op deze manier hebben al veel deelnemers hun netwerk gevuld!

Geen facebook? We werken aan een groep op de CommonEasy omgeving met hetzelfde doel als de Facebook-groep! Stay tuned!

4. Kom een keer langs op een event (offline & online)

Behoefte aan contact? Voorlopig organiseert CommonEasy door omstandigheden geen offline events, om toch in contact met elkaar te blijven organiseren we regelmatig Zoom-calls om toch met elkaar te kunnen sparren en inspireren!

Naast dat we elke call een interessant thema hebben waar we een spreker voor uitnodigen en je graag wat uitleggen over hoe CommonEasy werkt , houden we altijd plek vrij om elkaar te leren kennen! Dat is wel even anders via de webcam maar toch is het een goede manier om je netwerk te vullen met deelnemers die je een keer gezien en gehoord hebt!

Hier vind je een overzicht voor de aankomende events! Evenementen zijn gratis!

5. Deel jouw persoonlijke invite-link op een van je social media kanalen

Om nieuwe leden over de streep te trekken kun je ze uitnodigen via jouw invite-link! Wanneer een mede-ondernemer lid wordt en een backup aanmaakt via jouw link, ontvangen jullie beide 100% korting op de abonnementskosten voor een maand. Proost!

 6. Bonus tip: Start en groei!

Belangrijke tip die ik je nog wil meegeven: meld je aan en neem wat tijd om je eerste cirkel aan te vullen! Dit hoef je niet direct te doen.

Je begint pas met sparen zodra je ook echt dekking hebt. Dus zolang je nog geen netwerk hebt, hoef je ook niet maandelijks te sparen. Op deze manier ben je vindbaar voor anderen en zodra iemand met je connect ben je verzekert van dekking.


Hoe heb jij je netwerk laten groeien? Ben jij van de borrels of deel je een kantoor met andere ondernemers? Laat ons weten hoe jij je cirkels hebt laten groeien, wij zijn benieuwd!

Veel geluk!

Lennert Floor

29 juni 2020

Reacties