Even voorstellen: Tom van UpperBloom 🌸

Stel jezelf voor en vertel in het kort wat je doet!

Ik ben Tom, wij hebben Upperbloom opgezet, een plantenservice voor buiten voor mensen die van groen houden maar niet de tijd of de groene vingers hebben. Van balkon tot dakterras, maar ook horeca en kantoren. Wij helpen graag met vergroenen en doen ook het onderhoud met onze planten wissels. Samen met onze mensen in de sociale werkplaats doen we alle voorbereidingen.

Wanneer & hoe ben je gestart?

Ondernemen zat er al vroeg in! Als kind was ik al Klusjes aan het doen, koekjes bakken en verkopen en als Piet met pepernoten op pad.

Na 8 jaar Heineken wilde ik graag gaan ondernemen. Maar wat en met wie dan? Ik had geluk. Sam (vriend van een vriend) stuurde een bericht. Hij liet zijn idee om Upperbloom te beginnen zien. Toen is het avontuur begonnen!

Wat is je drive?

Echt een probleem oplossen en dat op zo’n duurzame en sociaal mogelijke manier doen. Ik doe het niet voor het geld en zekerheid. Dan kon ik beter bij Heineken blijven. Mijn missie is om Upperbloom zoveel mogelijk mensen te helpen die het momenteel nog niet zelfstandig redden. 

Toen wij onze hub met kas opende bij onze sociale werkplaats, was ik trots!

Wat had jij graag willen weten toen jij startte met ondernemen?

Zorg voor een goed en realistisch financieel plan met back-up als de cijfers minder positief uitpakken. Dit vergroot de kans, want zonder geld houdt het snel op. Ons plan op papier was achteraf veel te positief.

En je moet tegen onzekerheid en tegenslagen kunnen, want die hebben we genoeg.

Hoe maak jij het verschil?

Wij hebben allebei een hotelschool achtergrond en daar is maar één ding belangrijk: service. 

Ons product is service. Wij kweken de beste planten op, installeren deze op je balkon en komen ze wisselen als de planten aan vervanging toe zijn. Wij hebben een hoop fouten gemaakt. Als je een fout oprecht en goed oplost, gaan ze nooit meer weg.

Wat geeft ondernemen jou, naast de monetaire waarde?

Zelf bedenken en de volgende dag doen! Zoveel snelheid en daadkracht vergeleken met veel andere banen. Daar krijg ik energie van. 

En daarnaast wil ik een commercieel bedrijf opzetten die veel terug doet voor de maatschappij, want mijn inziens kan dat makkelijk samen gaan.

Wat spreek jou het meeste aan in CommonEasy?

Verzekeren vindt niemand leuk maar is noodzakelijk. Het is makkelijk in gebruik, je spaart zelfs en je ziet welke mensen je hebt geholpen. Dat voelt fijner dan een onpersoonlijke verzekering.

Lennert Floor

6 mei 2022

Reacties