Even voorstellen: Onze eigen Florian de Ridder ๐Ÿ‘‹

Ik ben Florian en ben freelance developer. Ik bouw op het moment mee aan verschillende applicaties. Ik doe het meeste ontwikkelwerk bij CommonEasy, maar bouw bijvoorbeeld ook mee aan een avocado sorteermachine en een applicatie die een hersenscan (EEG) transformeert naar een psycho-analyse.ย 

Ik ben in mijn laatste studiejaar in 2012 begonnen met helpen van mijn broer, Jip, met CommonEasy. Destijds was โ€œthe 4 hour workweekโ€ van Timonthy Ferris een redelijke inspiratiebron voor mij. Ook zaten we toen in de nasleep van de economische crisis van 2008. Het hele concept van financiรซle instituten die โ€œto big to failโ€ zijn is iets waar mijn nekharen van overeind gaan staan. Hierdoor sprak het idee van CommonEasy mij vanzelfsprekend erg aan. In 2015 hadden we een BV en een stichting opgericht.

In 2017 ben ik naast CommonEasy voor mijzelf begonnen als freelancer. De diversiteit in werkzaamheden vind ik erg leuk, bovendien geloof ik erg in kruisbestuiving. The 4 hour workweek is helaas wel een 50 hour workweek geworden…het zijn allemaal leugens.

Ik krijg het meeste energie van nieuwe dingen leren. Mijn grootste les is dat je je niet moet laten afschrikken door dingen die ingewikkeld klinken. 9 van de 10 keer viel een learning curve best mee.  En als die niet mee valt dan mag je je in je handjes knijpen, want dan mag je iets leren wat รฉcht uitdagend is!

Wat had jij graag willen weten toen jij startte met ondernemen?

Wees niet bang om geld en tijd te investeren in jezelf, je bedrijf en je tools. Als je het idee hebt dat een bepaalde investering je energie geeft of bespaart, waardoor je ruimte voor andere dingen overhoudt, dan is het vaak de investering waard. Zo zat ik op het begin nog te veel klieren met en boekhouding in excel, waardoor ik tegen einde van het jaar op meerdere dagen nodig had om fouten recht te trekken. Of was ik bang om een zaterdag te besteden om een nieuwe techniek te leren, waar ik dan vervolgens misschien niks mee ging doen. Oja! en praat zoveel mogelijk met andere over je ideeรซn en obstakels, waardevol inzicht kan uit een onverwachte hoek komen. 

Ik denk dat opdrachtgevers het fijn vinden om met mij te werken omdat ik niet alleen de pet van de developer draag. Doordat ik zelf ook bedrijf heb en eigenlijk een achtergrond in bedrijfskunde/economie heb, ben ik prima in staat om de software in een bredere context te plaatsen. Ik denk dat andere mensen het fijn vinden om met mij te werken omdat ik betrouwbaar ben. Als ik zeg dat ik iets ga doen dan doe ik het ook.  Ik vind persoonlijke productiviteit heel belangrijk. En ik denk dat mensen het fijn vinden om met mij te werken omdat ik eerlijk ben. Als ik iets niet weet of moet uitzoeken dan zeg ik dat meteen. Ik probeer ook meteen een indicatie bij te geven hoe lang ik besteed aan het uitzoeken.

Wat geeft ondernemen jou?

Ondernemen geeft mij de vrijheid om te gaan en staan waar ik wil. Ik vind het prettig om zelf te bepalen op welk moment van de dag ik werk en hoe ik mijn werk doe. Het zorgt er ook voor dat ik mij bijzonder verantwoordelijk voel voor de dingen ik doe. Ook ben ik blij dat ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn eigen AOV en pensioen, want daardoor kan ik partijen kiezen die werken op een manier die bij mij past.

Wat spreek jou het meeste aan in CommonEasy?

Ik vind het leukste aan CommonEasy dat het helemaal vrij is van perverse prikkels. De belangen van CommonEasy liggen helemaal in het verlengde met de belangen van de deelnemers. Hierdoor kunnen we altijd eerlijk zijn in onze communicatie. Alles wat we toevoegen aan CommonEasy toetsen we eerst met de perverse-prikkel-test. Helaas kom je op deze manier niet altijd tot een oplossing die het makkelijkst te begrijpen of te communiceren is. Om dat vervolgens helemaal plat te slaan en Easy te maken is een hele uitdaging, en uitdagingen zijn leuk.

๐ŸŒž Wil jij ook in het zonnetje gezet worden met jouw ondernemers verhaal? Stuur ons dan een mail!

Lennert Floor

28 januari 2021

1 reactie