Even voorstellen: Lennert πŸ‘‹

Stel jezelf voor en vertel in het kort wat je doet.

Ik ben Lennert en ik ben freelance digital designer! Ik breng concepten en ideeΓ«n tot leven door ze visueel te maken. Dit kan in allerlei vormen, in beeld zoals mockups, video, animatie of als prototype. Ik ben afgestudeerd bij CommonEasy en ben nu verantwoordelijk voor de User Experience en de Support/klantenservice!

Wanneer & hoe ben je gestart? Bijvoorbeeld wat was jouw moment om te kiezen voor het ondernemerspad?

In februari 2018 gestart als freelancer. Ik was klaar met school en had via CommonEasy al een beetje geproefd van het ondernemerschap en had wat aanvragen liggen voor klussen. Dus toen heb ik me direct ingeschreven.

Waarvoor doe jij het/wat is je missie/ wat is je drive/ waar krijg je de meeste energie van als ondernemer?

Wanneer een complex probleem uiteindelijk tot een oplossing komt na een lang proces van brainstormen, proberen, testen en ontwerpen. Dat is waar ik het voor doe. Producten en diensten die echt een oplossing zijn voor de groep mensen waarvoor je het doet. Daar krijg ik een kick van!

Wat had jij graag willen weten toen jij startte met ondernemen? Wat is je grootste les, valkuil of hack die je wilt delen met andere (startende) ondernemers? 

Ik ben dit nog steeds aan het ontdekken, ik denk dat een goede structuur in je werk een heleboel helpt. Ik werk veel met digitale bestanden en het is mij wel duidelijk geworden hoe belangrijk het is om al je werk goed te bewaren en op te slaan.

Hoe maak jij het verschil? Wat maakt jou anders dan de rest? Vertel eens iets over jouw secret sauce?

Ik maak het verschil doordat ik snel en duidelijk een visuele presentatie kan maken die mijzelf en anderen helpt om een probleem te begrijpen en verder helpt om het probleem op te lossen. Ik ga aan op ideeΓ«n van anderen en weet met mijn eigen enthousiasme de vaart en de energie erin te houden.

Wat geeft ondernemen jou, naast de monetaire waarde? (werken aan een droom, vrijheid)

Ondernemen geeft mij de mogelijkheid om veel te leren. De afwisseling in het werk en de opdrachten die ik doe zorgen ervoor dat ik technieken en kennis ga toepassen op verschillende mediums. Als iets werkt in een animatie ga ik kijken of het ook werkt op een website. Hierdoor leer ik veel kennen en dit maakt me lekker breed inzetbaar.

Wat spreek jou het meeste aan in CommonEasy?

De menselijkheid van het hele systeem. De lieve reacties die mensen krijgen wanneer ze een situatie indienen zijn echt zo mooi om te lezen. Er zijn heel veel mogelijkheden, en er wordt goed met elkaar meegedacht. Ik kan me voorstellen dat dat voor iemand die op een moment niet zo lekker gaat heel veel kan helpen!

πŸ“Έ Foto credit: Fotograaf en CommonEasy lid Floor Fortunati

🌞 Wil jij ook in het zonnetje gezet worden met jouw ondernemers verhaal? Stuur ons dan een mail!

Lennert Floor

13 maart 2020

Reacties