Even voorstellen: Joyce, voetspecialist 🦶

Stel jezelf voor en vertel in het kort wat je doet!

Ik ben Joyce Bogtman, voetspecialist, en ik breng mensen weer in beweging. Ik help
mensen van hun (voet)klachten af door middel van beweging in plaats van het vastzetten
van de voeten door bijvoorbeeld steunzolen

Wanneer & hoe ben je gestart?

In september 2020 ben ik gestart met een opleidingstraject bij Robin Captijn, voetspecialist. Een jaar lang ben ik elke maandag naar Ede gegaan om daar het voetenwerk te leren. In maart 2021 ben ik begonnen met mijn eigen consulten.

Ik heb jarenlang in loondienst gewerkt, maar kon daar mijn draai nooit echt vinden. Nadat ik in maart 2020 met een vaststellingsovereenkomst weg kon bij mijn toenmalige werkgever, heb ik me op het ondernemen gefocust. Nu ben ik werkzaam op verschillende gebieden, want ik verzorg o.a. ook een administratieve functie bij de Physis Academy, een opleider die behandelaars en trainers breder en holistischer laat kijken naar klachten. De afwisseling vind ik het fijnste, ik ben niet iemand voor een 9-5 baan.

Wat is je drive?

Het leukste vind ik natuurlijk de momenten dat bij cliënten het kwartje valt, dat ze snappen wat ik vertel over beweging, het lichaam, je voeten en wat schoenen en steunzolen veroorzaken. Dat ze zich herkennen in het verhaal en natuurlijk als de klachten verdwijnen. Het is vaak heel tegenstrijdig met wat we altijd geleerd hebben en nog steeds te horen krijgen, maar ons lichaam is gemaakt om te bewegen en niet om vast te zetten.

Wat had jij graag willen weten toen jij startte met ondernemen?

Hoe het zit met de BTW/belasting, meer het fiscale deel van een onderneming. Wat de voor- én nadelen van een onderneming zijn, wat je nodig hebt en aan moet denken als je ondernemer wordt.

Hoe maak jij het verschil?

Wat wij met het voetenwerk in Nederland doen is uniek. Wij pakken de oorzaak aan door holistisch te werken en naar de hele mens te kijken in plaats van het bestrijden van het symptoom en het lokaal aan te pakken.

Wat geeft ondernemen jou, naast de monetaire waarde?

Ik blijk geen 9-5-altijd-het-zelfde-werk-persoon te zijn. Ik houd van afwisseling en flexibiliteit, uiteraard met een bepaalde mate van zekerheid. Ik heb nu dus 2 vaste inkomstenbronnen, waarvan de voetspecialist mijn hoofdinkomen is.

Daarbij kan ik als zelfstandige ook af en toe een dag voor andere bedrijven werken wanneer die een extra handje nodig hebben. Afwisseling tussen fysiek zwaar werk, monotoon productiewerk, gebruik maken van mijn administratieve skills en maatwerk als voetspecialist is voor mij ideaal!

Wat spreek jou het meeste aan in CommonEasy?

Dat het persoonlijker is. Bij een groot Broodfonds of verzekeraar heb ik altijd het gevoel dat je veel geld betaald maar uiteindelijk door allerlei clausules en regeltjes je bijna niet ondersteund wordt. CommonEasy is meer een community waar je je ‘situatie’ deelt en het dus meer voelt of je daar dan ook deel van uit maakt en bijdraagt aan het herstel/de rust die iemand nodig heeft.

Lennert Floor

25 mei 2022

Reacties