Even voorstellen: Joost 👋

Mijn naam is Joost. Ik ontwerp marketingverhalen en begeleid de trajecten die hieruit ontstaan voor duurzame organisaties en bedrijven. CommonEasy is één van de partijen waarin ik zie dat ze enorm veel potentie hebben om écht verandering in de wereld te brengen. En ik help zulke initiatieven graag om zichzelf helder in de markt te plaatsen en levensvatbaar te worden.


Van origine ben ik sociaal werker en ik heb tot eind 2019 een paar jaar in Sri Lanka gewoond om daar een kindertehuis onderhouden. Vanuit daar heb ik me op afstand bij SeoSlim, het bedrijf van m’n compagnon Samuel, aangesloten. Ik vond het al direct heel tof om echt samen met andere ondernemers hun verhaal te creëren en te onderzoeken hoe zij zichzelf in de markt konden zetten. Dit als ondernemer doen, zorgde ervoor dat ik ook ruimte kon houden om sociale projecten te ondersteunen.

Waar krijg je de meeste energie van als ondernemer?

Het opbouwen van diepere zakelijke vriendschappen. Ik merk dat dat ervoor zorgt dat we echt samen dingen kunnen gaan creëren, op basis van vertrouwen, wederzijds respect en inzicht in elkaars persoonlijkheid. Binnenkort ga ik bijvoorbeeld met de oprichter van een duurzaam bouwbedrijf een heel weekend samen in een houten huisje de website voor hun bedrijf bouwen. Die momenten geven me het meeste energie en er gebeurt zoveel meer dan alleen website creatie tijdens die dagen.

Wat had jij graag willen weten toen jij startte met ondernemen?

Zekerder zijn van m’n zaak en weten welke richting ik eigenlijk uit wilde. Maar dat is een onmogelijke vraag. De grootste hack is toch echt wel open durven en willen zijn naar andere ondernemers en hen om hulp, een luisterend oor of advies vragen. Dat doe ik steeds meer en het levert enorm veel op, eigenlijk altijd direct na het stellen van de hulpvraag al. En ik merk zelf ook dat anderen daardoor opener worden en er ook zichtbaar door groeien.

Hoe maak jij het verschil?

Betrokkenheid, toegankelijkheid en bereidheid.

Wat brengt het ondernemen jou?

Een proces waarin ik leer om op mezelf te vertrouwen en tegelijkertijd ook te weten wat ik zelf niet kan en misschien vooral wel wat ik niet wil kunnen. Het lef om te durven en kunnen creëren en door de weerstand die er soms is heen te kunnen kijken. En daardoor uiteindelijk zo betekenisvol mogelijk te kunnen zijn.

Wat spreek jou het meeste aan in CommonEasy?

Ik vind het een prettig idee dat ik zelf een inkomen zal hebben als ik ziek wordt, maar ook dat er anderen zijn voor wie ik dat mogelijk maak. En ik vond het heel erg mooi dat we tijdens de eerste maanden van de corona situatie wekelijks online samenkwamen. Dat gaf een heel sterk gevoel van verbondenheid en vertrouwen. We krijgen als ondernemers uiteindelijk allemaal met soortgelijke thema’s te maken en hebben er het meest aan als we kwetsbaar durven zijn en onze verhalen met elkaar delen. Dat is óók, en misschien vooral wel, waar CommonEasy voor mij voor staat.

Lennert Floor

2 februari 2021

1 reactie