Even voorstellen: Gregory, Freelance front-end developer 👨‍💻

Stel jezelf voor en vertel in het kort wat je doet!

Ik ben Gregory Bolkenstijn, ik ben freelance Lead Front-end / UI Developer. Ik help bedrijven en development teams om web applicaties op te starten en uit te bouwen.

Wanneer & hoe ben je gestart?

Ik ben begin 2017 gestart als ZZP’er na jarenlang bij een grote digital agency te hebben gewerkt. Ik had een hele toffe, verantwoordelijke en leerzame rol als team lead voor de front-end development afdeling, maar ik besteedde daardoor steeds minder tijd aan hetgeen wat ik het allerleukste vind om te doen: het schrijven van code en het bouwen van digitale producten. Starten als freelancer zorgde ervoor dat ik mij weer zoveel mogelijk daarop kon richten. 

Daarnaast was ik aan het nadenken over wat ik op lange termijn met mijn carriere en werk wilde doen, maar bij dezelfde werkgever blijven ging daar geen antwoord op geven. Als freelancer developer wissel je al snel elke 6 maanden van opdrachtgever en team, dus ik hoopte zo wat meer ideeën op te doen om antwoord op mijn vraag te krijgen. Ik heb er nog altijd geen concreet antwoord op voor mezelf, maar ik kom er wel steeds dichterbij door middel van deductie. 😉

Wat is je drive?

Het werken als ZZP’er begon vooral als avontuur en ik zei snel ja tegen allerlei projecten en bedrijven. Ik heb op die manier aan projecten gewerkt en met mensen samengewerkt welke mij enorm veel energie kosten. Inmiddels weet ik veel beter wat voor projecten en bedrijven goed bij mij passen en waar ik het meest van waarde kan zijn. Ik zeg nu veel vaker nee waardoor mijn ja’s veel beter zijn geworden. 

Als ik zo’n sweet spot qua project weet te vinden waar alles mooi samenkomt, dan voel ik mij als een vis in het water en zou ik makkelijk 80 uur per week kunnen werken zonder dat het energie kost. Als ik zie dat mijn team super goed werkt levert, efficiënt is en iedereen gelukkig is dan kom ik met energie thuis aan het eind van de werkdag.

Wat had jij graag willen weten toen jij startte met ondernemen?

Het heeft mij enkele jaren gekost om te ontdekken dat door mezelf te presenteren als specialist voor specifieke rollen en projecten die ik leuk vind, dat ik ook veel meer van dat soort rollen en projecten kreeg aangeboden. Zo heb ik mijn LinkedIn profiel in de afgelopen 5 jaar twee keer een enorme update gegeven waarbij ik steeds specifieker werd qua functie titel en vaardigheden.

Ook bij kennismakingsgesprekken presenteerde ik mijzelf steeds meer als specialist op bepaalde gebieden, wat voor opdrachtgevers prettig is want dan kunnen ze makkelijker besluiten of jij een goede match bent met waar ze naar op zoek zijn. Met als resultaat dat ik op projecten kwam te werken die veel beter aansloten bij wat ik wilde doen en waar ik goed in was.

Hoe maak jij het verschil?

Ik heb veel tijd gestoken in onderzoek en ik heb jarenlang allerlei methodes uitgeprobeerd om een manier te vinden waarmee ik elke webapplicatie solide en flexibel op kan zetten en uit kan bouwen. Ik durf te zeggen dat ik inmiddels een visie en werkwijze heb ontwikkeld welke erg goed werkt en allerlei veelvoorkomende problemen binnen webapplicaties voorkomt en oplost. Ik merk dat ik mijzelf hierdoor weet te onderscheiden van veel andere developers en dat opdrachtgevers mij op basis hiervan direct veel vertrouwen en vrijheid geven.

Wat geeft ondernemen jou, naast de monetaire waarde?

Je eigen baas zijn geeft veel vrijheid en flexibiliteit. Zo heb ik veel vrijheid om te kiezen waar en wanneer ik werk. Ik ben ook niet gebonden aan een maximaal aantal vakantiedagen, iets waar ik in loondienst vaak tegenaan liep. Daarnaast is het enorm bevrijdend én bevredigend om je eigen pad te kunnen kiezen en daar zelf de vruchten van te plukken.

Wat spreek jou het meeste aan in CommonEasy?

Het gemak en het feit dat het echt een sociaal systeem is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld verzekeringen. Niet alleen heb ik zelf zo een vangnet, maar zonder iets te doen lever ik maandelijks een positieve bijdrage aan andere ZZP’ers bij wie het even tegenzit. Makkelijker en beter kan het niet!

Lennert Floor

18 mei 2022

Reacties