Even voorstellen: Frank Francesco 👋

Mijn naam is Frank (Francesco) Jenniskens, intuïtief musicus én metgezel van ZZP-ers op het gebied van financiële administratie, belastingen én transformatie-processen zowel als ondernemer als privé. Mijn talent is ‘intuïtieve afstemming’.
Die breng ik in balans met mijn rationele kant ooit gevormd door een studie Technische Bedrijfskundige en loopbaanstart als organisatieadviseur.

Wat mij uniek maakt, is dat ik verschillende werelden en dimensies vrij gemakkelijk kan verbinden vanuit een grote empathische betrokkenheid.

Wanneer & hoe ben je gestart als ondernemer?

Op 20 december 1961 – nu alweer 60 jaar geleden. Grapje, maar toch ook weer niet…

Het zat er altijd al in, maar komt er steeds meer uit. “And the best is yet to come” 😉
Mijn onderneming heb ik formeel in 1999 opgericht. Toen onder de naam “Sound Enterprises” omdat ik me destijds vooral op trainingen met muzikale werkvormen in het bedrijfsleven richtte. Al vrij snel merkte ik dat de focus toch veel meer de individuele mens was al dan niet werkzaam binnen een onderneming. Vandaar dat ik na een paar jaar de naam veranderde in “Sound Heart” (www.sound-heart.nl)

Ik koos er toen voor om mijzelf als “ondernemer” in de wereld te zetten, omdat ik de veelzijdigheid van mijn gaven onder één paraplu wilde brengen én voelde dat het korset van één baan of organisatie mij te veel beknelde. Door mezelf in het energieveld van ‘ondernemer’ te plaatsen, voelde ik meer ruimte en vrijheid om mijn heel specifieke eigenheid op steeds weer nieuwe manieren uit te vinden en vorm te geven.

Waar krijg je de meeste energie van als ondernemer?

Dat gevoel in een flow te zitten die zich haast als vanzelf ontvouwt met af en toe een goed-getimed tikje de goede kant op. Dat is precies de manier waarop ik met relatief kleine klopjes mijn gongs tot ongekende klankkracht kan brengen. Vergelijk het maar met hoe je een schommel tot grote hoogte brengt. 

Als ik bij mijn intuïtieve optredens in die flow zit, gebeurt er altijd iets wezenlijks bij de aanwezigen: diepe ontspanning, ontroering, heling of onverwachte inzichten.
Daar word ik stil van.

Vanuit die flow mijn boekhoud- en coachingsklanten mogen begeleiden, geeft grote voldoening. Het mooiste is dat die twee werelden de laatste tijd ook nog eens steeds meer samenvallen. 

Wat had jij graag willen weten toen jij startte met ondernemen? Wat is je grootste les die je met andere ondernemers wilt delen?

Niet je product/dienst maar JIJZELF is wat je product/dienst uniek én onvervangbaar maakt. Naarmate ik meer mezelf ken en ben, begint alles wat ik maak en doe dat steeds meer uit te stralen.
Eén van de grootste complimenten was toen iemand die mij al heel lang kende zei dat ze in alle muziek die ik maakte, mij altijd meteen kon herkennen.

Hoe maak jij het verschil? Wat maakt jou anders dan de rest?

In toenemende mate ervaar ik dat ik meer INSTRUMENT ben waardoor wat ik speel, doe of zeg “geblazen” wordt. En omdat ik uniek ben, is dat anders dan de rest. De druk om me met anderen te vergelijken of het te doen zoals die of die goeroe zegt dat je het moet doen, wordt (gelukkig) ook steeds minder. Veel liever laat ik me inspireren door mensen of initiatieven die me aanspreken.
Ik vertrouw op dat magische proces waarbij van al die losse ingrediënten op het juiste moment mijn ‘secret sauce’ ontstaat.

Wat geeft ondernemen jou, naast de monetaire waarde?

Het gevoel van vrijheid (óók om als dat nodig voelt een periode lekker te lummelen) en de ruimte om mijn essentie zich stap voor stap zich te laten ontvouwen en met de wereld te mogen delen.

Wat spreek jou het meeste aan in CommonEasy?

Het gevoel om me gedragen te weten mocht het nodig zijn.
Alweer bijna 5 jaar ben ik bij CommonEasy. In de 18 jaar ervoor had ik als ondernemer geen vangnet voor arbeidsongeschiktheid. In die periode heb ik alle kortere en langere dips zelf opgevangen met kunst en vliegwerk…

Nu weet ik dat mocht me iets ernstigs overkomen er een paar honderd mensen (niet anoniem) me ondersteunen. Dat ontroert me.
Daarnaast zie ik dat we een uniek netwerk zijn van een tikkeltje ‘rebelse’, eigenzinnige ondernemers. Volgens mij kunnen we daar met elkaar nog veel meer mee doen in onderlinge inspiratie én ondersteuning. 

Vandaar dat ik jullie ook graag uitnodig om een keer mee te doen bij een klank(lig)concert. We hopen ergens begin van het nieuwe jaar zo’n concert te kunnen organiseren in het kader van een netwerkbijeenkomst van CommonEasy.

Femke Treep

20 december 2021

Reacties