COMMON STORIES | Samuel

“Ik zou het iedere freelancer aanraden om na te denken over het stukje zekerheid. In deze tijd lijkt het belangrijker te zijn dan ooit. Ik zie ook dat steeds meer mensen overspannen zijn.

Bij CommonEasy vinden we het normaal om elkaar te helpen als het tegenzit. We maken daarom van jouw netwerk een vangnet.

In deze Common Stories reeks lichten we verhalen uit van ondernemers met diverse achtergronden. Verhalen van founders tot zelfstandigen, van creative professionals tot therapeut.

Voor de rubriek Common Stories interviewden we Samuel Beltman, die als ondernemer en fanatiek fietser de duurzame transitie probeert aan te jagen en bewustwording vergroot door fietstochten te organiseren met zijn initiatief Cycling4climate. Via zijn bedrijf SeoSlim was hij al langer bezig om duurzame alternatieven zichtbaar te maken en te laten groeien.” 

Van SEO/SEA specialist naar ‘klimaatactivist’?

“Een paar jaar geleden begon ik me beter te verdiepen in de klimaatcrisis, en verbaasde me over hoe weinig we het er over hebben. Ik maakte me ook zorgen om dit gebrek aan actie. Daarom voelde ik de drang hier zelf iets mee te doen, en vooral laten zien dat klimaat actie ook leuk kan zijn en mensen verbindt. Daarom ben ik in 2019 stichting Cycling 4 Climate gestart: samen fietsen voor het klimaat.”

Hoe kwam je bij CommonEasy terecht?

“Via mijn netwerk bij @destadstuin leerde ik CommonEasy kennen. Ik wilde al langer een vangnet regelen, voor als ik onverwachts gezondheidsproblemen zou krijgen, op dat moment was CommonEasy een logische keuze.

Jip de Ridder biedt met CommonEasy een mooie oplossing. Ik vond het heel betaalbaar en toegankelijk. Een paar vrienden van mij zaten er al bij dus de connectie was nog gemakkelijker.”

Wat spreekt je het meest aan?

“Het platform zelf zit goed in elkaar. Wanneer je inlogt kun je de statussen van iedereen in je netwerk bekijken, zien of iedereen gezond is. Ook zie je wat je inlegt en wat je spaart. Een duidelijk overzicht.”

Is zekerheid bouwen belangrijk voor je?

“Ik zou het iedere freelancer aanraden om na te denken over het stukje zekerheid. In deze tijd lijkt het belangrijker te zijn dan ooit. Ik zie ook dat steeds meer mensen overspannen zijn.

Die voordelige dekking is waarvoor je in de eerste instantie instapt, maar daarbíj́ is het gewoon een erg gaaf initiatief. Dat ook weer draait om je netwerk.”

Tot slot; wat zijn belangrijke ondernemerslessen voor jou?

“Als ondernemer heb ik vooral geleerd dat investeren in je netwerk een van de meest waardevolle dingen is om te doen! Soms even sparren met mede ondernemers die weer met een helikopterview naar jouw bedrijf kunnen kijken. Ik denk dat dat me de meeste successen heeft opgeleverd.”

Wil je instappen in het netwerk van Samuel en elkaars backup zijn voor als het even tegenzit? Klik dan hier!

Of wil je meer weten over de jaarlijkse fietstocht van Cycling4Climate? De inschrijvingen via Climateclassic.nl zijn nu geopend! Connecten met Samuel kan het beste via LinkedIn. 

Foto’s: Claudia Rison

Lennert Floor

29 maart 2023

Reacties