CommonEasy vangnet arbeidsongeschiktheid

Augustus 2016

Beste Lezer,

Goed nieuws!

We hebben een nieuwe animatie, je bent uitgenodigd voor onze ambassadeurs bijeenkomst en we gaan beginnen met een Pechbackup.

Nieuwe animatie: CommonEasy in twee minuten
Samen slim sparen om je eventuele arbeidsongeschiktheid op te vangen. Dat doen we bij CommonEasy. Wel handig als je aan je clan kunt uitleggen hoe ons systeem werkt. Deze animatie vat het in twee minuten samen.


De animatie is gemaakt door de knappe koppen van videomarketingbureau MetMotion en is het startschot voor een intensieve samenwerking. Het komende najaar gaan we verhalen maken in beeld en tekst, om ervaringen te delen en het andere geluid de wereld in te sturen. MetMotion heeft onze rug hierin, en momenteel broeden we op de invulling van onze ideeën.

Wil je deel uitmaken van ons verhaal? Laat het ons weten en lees dan zeker over onze ambassadeurs bijeenkomst!

Uitnodiging ambassadeursbijeenkomst
We gaan CommonEasy aan het grote publiek introduceren. Van online promoten tot crowdfunding aan het einde van het jaar. Dit betekent een nieuwe fase voor ons. We gaan nieuwe dingen leren, nieuwe obstakels overwinnen. Onze leden zijn onmisbaar in deze strijd. Daarom willen we ons plan voor het komend najaar graag aan jou en ons netwerk presenteren.

Zoals altijd bij de broeders de Ridder, zijn de plannen nooit af en blijven we liever flexibel tegenover ideeën van buitenaf. Jouw bijdrage is zeer welkom. Heb je een beter idee, fotoskills, een Lau Tzu helicopterview of ben je simpelweg een invloedmaker in je netwerk? De vraag van deze avond is dan ook:

Wat heb jij nodig om een betere CommonEasy ambassadeur te zijn?

22 september, Stadstuin
15:30 inloop 16:00-18:00 deel 1
18- 18:45 eten 19:00-21:00 deel 2

Reply deze mail als je er bij bent

Sociaal experiment met zekerheid: pechbackup
Soms moeten we mensen teleurstellen, ze zijn dan geen ZZP’er en kunnen dus niet meedoen aan ons slimme alternatief. Daarom is het idee van een Pechbackup uit de hoge hoed getoverd. Als je in een ongelukkige situatie terechtkomt is dat balen, maar aan de andere kant kun je anderen helpen. Het gaat erom dat je iets voor een ander kunt betekenen, solidair bent met de mensen om je heen.

Dat het goed voelt om elkaar te helpen is de gewoonste zaak van de wereld voor ons. Help jij mij? Dan help ik jou ook. Het principe van wederkerigheid is het alternatief voor de financiële wereld van nu. Laten we experimenteren en kijken hoe groot het kan worden. Doe jij mee? Lees hier meer over dit experiment.

Florian de Ridder

16 augustus 2016

Reacties