arbeidsongeschiktheid en basisinkomen met commoneasy

Arbeidsongeschiktheid én basisinkomen met CommonEasy?

Als er mensen uit verschillende vakgebieden samenkomen om kennis uit te wisselen, elkaar te inspireren en te ontmoeten gebeuren er toffe dingen. Afgelopen woensdag was dit het geval op het grootste kennisfestival van Noord-Nederland in Groningen.

 CommonEasy en het basisinkomen

Op uitnodiging van Ronald Mulder, Lykle de Vries en Engbert Breuker mochten we deelnemen aan een paneldiscussie over het basisinkomen. Zij houden zich bezig met sociale innovaties. Engbert is een van de organisatoren van het kennisfestival. Wij mochten vertellen over het basisinkomen en hoe dat met CommonEasy kan werken. Deze mannen hebben al geëxperimenteerd met het basisinkomen. En dat is destijds niet doorgezet omdat het concept niet schaalbaar bleek. Belangrijke kanttekening is dat dit experiment ongeveer 10 jaar geleden plaatsvond! Op de website van Stichting WRKLST vind je meer informatie. Als dat geen innovatie is…

Een rauw randje

De locatie van het event lag aan het fabrieksterrein van de Suikerunie. Dat gaf meteen een rauw randje aan het festival. Wij zaten in een pipo (dat is een soort woonwagen). Lekker knus met een man of 40. We gaven de CommonEasy pitch en eindigde met het basisinkomen. De zaal zag wel wat beren op de weg. En terecht ook. Er zijn altijd vragen als mensen voor het eerst van CommonEasy horen. Maar de schaalbaarheid van CommonEasy was voor de aanwezigen van het kennisfestival een kans. CommonEasy is schaalbaar en kan naast een backup voor arbeidsongeschiktheid ook andere zaken faciliteren. Zonder dat een reactie vanuit de politiek daarvoor nodig is.

arbeidsongeschiktheid en basisinkomen met commoneasy

Na de pitch en het gesprek gingen de handen omhoog om te stemmen voor CommonEasy en het basisinkomen… Er waren genoeg mensen aanwezig die CommonEasy wel wilden gebruiken voor het basisinkomen. Heel tof! Misschien is dit het begin van iets moois.

Jip, Jeroen en Suzanne

We hebben gehighfived met een aantal CommonEasy’ers op het festival, waaronder Simone. Altijd tof om gebruikers tegen te komen en even bij te kletsen. Zie je ons lopen op een event? Kom dan zeker onze kant op. Als wij je niet voor zijn natuurlijk. 😉

Wil je dat wij op een event langskomen om te spreken? Ga dan naar onze event pagina.

In Solidarity,

Team CommonEasy

Jeroen Doensen

4 oktober 2017

Reacties