Kan ik de inleg aftrekken bij de inkomstenbelasting?

De gelden die je spaart bij CommonEasy zijn jouw eigendom, dus wat je opbouwt moet je bij de belastingdienst opgeven onder box 3. De maandelijkse inleg wordt dus niet gezien … Lees verder!

Jip de Ridder

3 juli 2018

Ben ik de eigenaar van mijn spaargelden?

Ja. Het bedrag dat jij elke maand spaart in je Wallet is van jou, jij bent de eigenaar van dat bedrag. Het staat op jouw naam op een rekening die … Lees verder!

Jip de Ridder

19 april 2017

Wat is schenkbelasting?

Schenkbelasting betaalt iedereen over gelden die hij of zij geeft als gift aan iemand anders. Tot € 2.147 per jaar per persoon (2018) is belastingvrij en hoef je niet te … Lees verder!

Jip de Ridder

19 april 2017

Betaal ik geen schenkbelasting?

De vrijstelling van schenkbelasting is € 2.147 (2018). Aangezien je bij ziekte van een groep mensen een beetje geld krijgt zul je deze grens niet overschrijden. CommonEasy zorgt ervoor dat … Lees verder!

Jip de Ridder

19 april 2017

Zijn de bedragen die ik inleg zakelijke kosten?

Zowel je maandelijkse spaarbedrag als de abonnementskosten zijn privé uitgaven en kun je niet ten laste van je onderneming opvoeren.

Jip de Ridder

19 april 2017

Hoe zit het met de belasting en boekhouding?

Het geld dat wordt geïncasseerd door CommonEasy bestaat uit twee delen: je spaarbedrag en je abonnementskosten. Je maandelijkse spaarbedrag komt op jouw persoonlijke rekening bij Mangopay terecht en blijft van … Lees verder!

Jip de Ridder

19 april 2017

Wat gebeurt er met mijn geld als CommonEasy of MangoPay failliet gaat?

Als CommonEasy of MangoPay failliet gaat dan krijgt iedere gebruiker zijn/haar geld terug. MangoPay heeft het geld slechts in beheer, maar is niet eigenaar. De enige eigenaar van het geld ben … Lees verder!

Willem Berings

25 januari 2017

Krijg ik rente over mijn spaargeld?

Je krijgt geen rente over je spaargeld. Indien rente ontstaat over het spaargeld dan is het ergens anders een risico dragende rol aan het vervullen. De vergunningen die CommonEasy gebruikt … Lees verder!

Florian de Ridder

23 juni 2016

Hoe en wanneer vindt de maandelijkse betaling plaats?

Je geeft bij het instellen van het backup toestemming aan CommonEasy om middels een automatisch incasso te betalen. De abonnementskosten en maandelijkse spaarbedrag worden tegelijk geïncasseerd. De grootte van het … Lees verder!

Florian de Ridder

13 juni 2016

Wat is Mangopay?

Je ingelegde geld blijft altijd van jou. Om het veilig te stallen hebben we het ondergebracht bij MangoPay, een Franse Elektronische Geldinstelling die onder toezicht staat van de Europese en … Lees verder!

Florian de Ridder

1 juni 2016

Waarom kan ik mijn geld houden?

Omdat CommonEasy geen verzekeraar is. CommonEasy koopt jouw risico niet af met een vaste premie per maand. In plaats daarvan helpt CommonEasy jou om zelf een backup op te bouwen. … Lees verder!

Florian de Ridder

18 november 2015

Kan ik op elk moment stoppen? En krijg ik dan mijn geld terug?

Ja, je kunt op elk moment stoppen. Wil je stoppen? Ga dan naar de backuppagina. Om de solidariteit te bewaken moet je per vergoeding die je indient een jaar lid blijven. … Lees verder!

Florian de Ridder

18 november 2015

Hoe berekenen wij de maandelijkse inleg en het wenselijk saldo?

CommonEasy berekent de maandelijkse inleg op basis van het risico dat je voor een bepaald backup loopt. Bij arbeidsongeschiktheid kijken we voornamelijk naar ziekteverzuimcijfers van zelfstandigen en bij Gadgets kijken … Lees verder!

Florian de Ridder

18 november 2015

Wat gebeurt er met mijn geld?

CommonEasy gebruikt jouw spaargeld waar het voor bedoelt is. Om elkaar op te vangen bij pech en ziekte. Wordt het geld niet gebruikt om anderen te helpen? Dan blijft het van … Lees verder!

Florian de Ridder

18 november 2015

Waarom blijft het geld van mij als er geen schade is?

CommonEasy wil mensen meer zeggenschap geven over hoe financiële diensten hun leven vormen. Dit realiseert CommonEasy door gemeenschappen te faciliteren in het organiseren van hun zekerheid. Daarbij hoort een maandelijkse … Lees verder!

Florian de Ridder

18 november 2015

Is mijn saldo altijd voldoende hoog om andere mensen te helpen?

Voor het berekenen van de maandelijkse inleg nemen we een ruime veiligheidsmarge. Toch is er in de eerste paar maanden van deelname een kleine kans dat jij te weinig saldo … Lees verder!

Florian de Ridder

18 november 2015