Kan ik de inleg aftrekken bij de inkomstenbelasting?

De gelden die je spaart bij CommonEasy zijn jouw eigendom, dus wat je opbouwt moet je bij de belastingdienst opgeven onder box 3. De maandelijkse inleg wordt dus niet gezien … Lees verder!

Jip de Ridder

3 juli 2018

Wat gebeurt er als ik ziek word, maar mijn netwerk niet groot genoeg is om mij te helpen?

Het kan voorkomen dat je situatie niet voor 100% gefinancierd kan worden door jouw netwerk. Dan wordt het geld dat al gespaard is door jouw netwerk gebruikt om je zo … Lees verder!

Willem Berings

20 september 2017

Wie moet ik aan mijn eerste cirkel toevoegen?

Je bent vrij om zelf te bepalen wie er in jouw eerste cirkel komt en hoeveel mensen dat zijn. Voeg alleen mensen toe aan je eerste cirkel die je vertrouwt. … Lees verder!

Willem Berings

28 juni 2017

Ben ik de eigenaar van mijn spaargelden?

Ja. Het bedrag dat jij elke maand spaart in je Wallet is van jou, jij bent de eigenaar van dat bedrag. Het staat op jouw naam op een rekening die … Lees verder!

Jip de Ridder

19 april 2017

Wat als ik twee keer achter elkaar ziek word?

Het backup voor arbeidsongeschiktheid is nu nog voor maximaal 24 maanden. Indien de deelnemer binnen het half jaar na zijn laatste ontvangen vergoeding opnieuw ziek wordt dan zullen het aantal … Lees verder!

Jip de Ridder

19 april 2017

Wat is schenkbelasting?

Schenkbelasting betaalt iedereen over gelden die hij of zij geeft als gift aan iemand anders. Tot € 2.147 per jaar per persoon (2018) is belastingvrij en hoef je niet te … Lees verder!

Jip de Ridder

19 april 2017

Betaal ik geen schenkbelasting?

De vrijstelling van schenkbelasting is € 2.147 (2018). Aangezien je bij ziekte van een groep mensen een beetje geld krijgt zul je deze grens niet overschrijden. CommonEasy zorgt ervoor dat … Lees verder!

Jip de Ridder

19 april 2017

Krijg ik bij ziekte een schenking of een uitkering?

Als je ziek bent krijg je een schenking die bestaat uit giften van andere leden uit jouw cirkels. Daar hoef je dus geen inkomstenbelasting over te betalen en geen schenkbelasting … Lees verder!

Jip de Ridder

19 april 2017

Zijn de bedragen die ik inleg zakelijke kosten?

Zowel je maandelijkse spaarbedrag als de abonnementskosten zijn privé uitgaven en kun je niet ten laste van je onderneming opvoeren.

Jip de Ridder

19 april 2017

Hoe zit het met de belasting en boekhouding?

Het geld dat wordt geïncasseerd door CommonEasy bestaat uit twee delen: je spaarbedrag en je abonnementskosten. Je maandelijkse spaarbedrag komt op jouw persoonlijke rekening bij Mangopay terecht en blijft van … Lees verder!

Jip de Ridder

19 april 2017

Wat gebeurt er als het netwerk niet genoeg gespaard heeft om meerdere mensen uit te betalen bij ziekte? 

De kans dat er teveel mensen in jouw netwerk ziek zijn om te kunnen uitbetalen is extreem klein. Mocht het toch gebeuren, dan krijgt het lid dat het langste meedoet met … Lees verder!

Florian de Ridder

8 februari 2017

Wat als ik langer dan 2 jaar ziek word?

CommonEasy maakt het makkelijk om met je netwerk arbeidsongeschiktheid op te vangen. Nu kan dat alleen voor een periode van maximaal 2 jaar. Het doel is om op termijn ook langdurige … Lees verder!

Florian de Ridder

28 juni 2016

Kan ik mijn dekking altijd wijzigen, ook als er iemand ziek is?

Deelnemers kunnen op elk moment hun backupinstellingen wijzigen. Nieuwe instellingen of wijzigingen van het backup gaan binnen 1 week in. Dit doen we om valsspelen te gaan. Dat wil zeggen … Lees verder!

Florian de Ridder

23 juni 2016

Wat als we elkaar slimmer kunnen helpen bij ziekte?

Op CommonEasy helpen we elkaar als het nodig is. Omdat we elkaar de beste oplossing gunnen krijgt elke situatie de oplossing die het verdient. Risico is per definitie een situatie … Lees verder!

Florian de Ridder

16 juni 2016

Wat als iemand stopt terwijl hij ziek is?

Als iemand stopt terwijl hij ziek is zijn er 3 situaties mogelijk. We leggen het uit met een voorbeeld. Marco heeft last van zijn rug en meldt zijn situatie. Op dat moment … Lees verder!

Florian de Ridder

16 juni 2016

Wat gebeurt er als ik arbeidsongeschikt word?

Als je niet kan werken door ziekte kan je op CommonEasy een situatie melden. Klik hier voor een overzichtelijke uitleg.

Florian de Ridder

23 maart 2016