Is CommonEasy een soort Broodfonds?

Het Broodfonds is een mooi initiatief en kent veel overeenkomsten met CommonEasy, maar verschillen op een aantal belangrijke punten. Bij zowel CommonEasy als het Broodfonds betaal je maandelijks €10,- abonnementskosten. … Lees verder!

Lennert Floor

10 december 2018

Is CommonEasy een soort verzekering?

CommonEasy is geen verzekering. CommonEasy bestaat uit netwerken van ondernemers die elkaar helpen de volgende stap te maken, maar ook klaar staan als ondernemen even niet gaat. De belangrijkste verschillen … Lees verder!

Lennert Floor

10 december 2018

Wat houdt het in om wederkerig te zijn met anderen?

Wederkerig zijn betekent dat je krijgt wat je geeft. Als jij maximaal € 20 euro aan je 1e cirkel geeft in geval van ziekte, dan krijg je ook maximaal € … Lees verder!

Willem Berings

25 oktober 2017

Is CommonEasy onafhankelijk?

Ja. CommonEasy is 100% onafhankelijk. Er is geen verzekeraar of andere partij die bepaalt welke koers wij varen. Onafhankelijkheid is voor ons essentieel als we echt positieve verandering teweeg willen … Lees verder!

Willem Berings

11 oktober 2017

Ben ik de eigenaar van mijn spaargelden?

Ja. Het bedrag dat jij elke maand spaart in je Wallet is van jou, jij bent de eigenaar van dat bedrag. Het staat op jouw naam op een rekening die … Lees verder!

Jip de Ridder

19 april 2017

Wat is schenkbelasting?

Schenkbelasting betaalt iedereen over gelden die hij of zij geeft als gift aan iemand anders. Tot € 2.147 per jaar per persoon (2018) is belastingvrij en hoef je niet te … Lees verder!

Jip de Ridder

19 april 2017

Betaal ik geen schenkbelasting?

De vrijstelling van schenkbelasting is € 2.147 (2018). Aangezien je bij ziekte van een groep mensen een beetje geld krijgt zul je deze grens niet overschrijden. CommonEasy zorgt ervoor dat … Lees verder!

Jip de Ridder

19 april 2017

Hoe zit het met de belasting en boekhouding?

Het geld dat wordt geïncasseerd door CommonEasy bestaat uit twee delen: je spaarbedrag en je abonnementskosten. Je maandelijkse spaarbedrag komt op jouw persoonlijke rekening bij Mangopay terecht en blijft van … Lees verder!

Jip de Ridder

19 april 2017

Wat gebeurt er met mijn geld als CommonEasy of MangoPay failliet gaat?

Als CommonEasy of MangoPay failliet gaat dan krijgt iedere gebruiker zijn/haar geld terug. MangoPay heeft het geld slechts in beheer, maar is niet eigenaar. De enige eigenaar van het geld ben … Lees verder!

Willem Berings

25 januari 2017

Waar vind ik de Algemene Voorwaarden?

Je vindt de algemene voorwaarden van CommonEasy en de voorwaarden voor het gebruik van elektronisch geld .

Florian de Ridder

30 augustus 2016

Wat is een Social Enterprise?

Een Social Enterprise lijkt op een ‘gewone’ onderneming: het bedrijf levert een product of dienst en heeft een verdienmodel. Geld verdienen is echter niet het doel, maar een middel om … Lees verder!

Florian de Ridder

13 juni 2016

Wat is CommonEasy?

CommonEasy is een platform waarmee deelnemers zichzelf met behulp van hun sociale netwerk in hun eigen zekerheid kunnen voorzien. De schade wordt teniet gedaan op basis van een schenking, aangedragen adhoc … Lees verder!

Florian de Ridder

13 juni 2016

Hoe zit het met mijn privacy als ik een situatie indien?

Als jij een situatie indient dan wordt de informatie die in je situatie staat gedeeld met je netwerk. CommonEasy probeert een perfecte balans te vinden tussen privacy en sociale controle. … Lees verder!

Florian de Ridder

18 november 2015

Kan ik op elk moment stoppen? En krijg ik dan mijn geld terug?

Ja, je kunt op elk moment stoppen. Wil je stoppen? Ga dan naar de backuppagina. Om de solidariteit te bewaken moet je per vergoeding die je indient een jaar lid blijven. … Lees verder!

Florian de Ridder

18 november 2015

Wat verdient CommonEasy hier aan?

CommonEasy wordt betaalt uit de abonnementskosten. Hiervan wordt een deel gebruikt om het platform verder mee te ontwikkelen en een ander deel om de lonen mee te bekostigen. Jij kunt … Lees verder!

Florian de Ridder

18 november 2015