Wat als we elkaar slimmer kunnen helpen bij ziekte?

Op CommonEasy helpen we elkaar als het nodig is. Omdat we elkaar de beste oplossing gunnen krijgt elke situatie de oplossing die het verdient. Risico is per definitie een situatie die je niet zag aan komen. Daarom is het handig dat we per situatie kunnen kijken wat die beste oplossing eigenlijk is. Soms is dat meer dan geld!

Voorbeeld 
Ingrid heeft de hondenuitlaatservice 4Walkingdogs. Ze had haar enkel gebroken waardoor ze drie maanden geen hondjes kon uitlaten. Hierdoor zit Ingrid drie maanden zonder inkomen en moeten haar klanten zelf met de hondjes lopen of een andere uitlaatservice zoeken.

Haar netwerk wil haar graag helpen aan een vervangend inkomen, maar soms zijn er slimmere oplossingen. Connecties kunnen bijvoorbeeld namens Ingrid de hondjes uitlaten. Op deze manier kan Ingrid haar klanten en het inkomen uit haar bedrijf behouden en haar connecties besparen geld op de bijdragen en komen ook eens achter hun laptop vandaan.

Ingrid kan bij het melden van haar situatie zelf een oplossing aandragen. Haar netwerk kan ook een helpende hand bieden of een oplossing aandragen in een reactie op haar situatie. Maar uiteindelijk bepaalt Ingrid zelf welke oplossing het beste past bij haar situatie.

Natuurlijk werken alternatieve oplossingen niet voor iedere situatie, want niet iedereen heeft een hondenuitlaatservice. Maar het verhaal van Ingrid is een perfect voorbeeld van een oplossing die je met elkaar kan bieden in een unieke situatie!

Was dit nuttig?

Florian de Ridder

16 juni 2016