Hoe kan ik een backup instellen en wijzigen?

Op de backuppagina kun je een backup instellen.

Je backupinstellingen bestaan altijd uit je wenselijke dekking en de maximale bijdrage per cirkel. Je wenselijke dekking bepaalt het bedrag dat jij maandelijks moet inleggen in je wallet. De maximale bijdrage bepaalt hoeveel jij maximaal wilt bijdragen aan één schadegeval van een andere deelnemer in die cirkel. De maximale bijdragen per cirkel wordt automatisch uitgerekend indien een deelnemer een vooraf samengesteld pakket kiest. Door het flexibele pakket te kiezen kan een deelnemer zelf de maximale bijdragen instellen.

De maximale bijdrage is wederkerig. Dat betekent dat het laagste bedrag tussen jou en je connectie bepaald voor welk bedrag jullie elkaar kunnen helpen. De dekking komt tot stand door al deze wederkerige bijdragen bij elkaar op te tellen.

Deelnemers kunnen op elk moment hun backupinstellingen wijzigen. Nieuwe instellingen of wijzigingen van het backup gaan binnen 1 week in. Dat wil zeggen dat bij het berekenen van een schadevergoeding de laatste instellingen van minstens 1 week oud gebruikt worden.

Was dit nuttig?

Florian de Ridder

13 juni 2016