Hoe is CommonEasy zo voordelig?

We zijn niet cheap, maar het is een feit dat het niet voordeliger kan dan bij ons. Gemiddeld kost CommonEasy per maand €12 euro + €12,50 euro

Dus als je bijvoorbeeld een inkomen van €1000 per maand veilig wilt stellen. Of twee jaarinkomens van totaal 24.000 euro. Kost het je effectief 24,50 per maand.

Goedkoper dan dit ga je het niet vinden. Dat is mooi toch? 

Zo hoef je zonder je scheel te betalen aan premie, niet te twijfelen of jij ook een inkomen verdient als je ziek bent. Dat ben je gewoon waard als ondernemer. Daar twijfel je niet aan.

Op die manier heb je ook geld om dingen te blijven te doen, te wonen waar je wilt, je boodschappen natuurlijk, de kosten van je bedrijf die doorlopen en nog iets wat veel mensen vergeten. Namelijk geld dat beschikbaar is om te kunnen herstellen. Heel belangrijk, bijvoorbeeld voor de fysio of psychotherapie. Je weet namelijk niet wat je nodig gaat hebben.

Bespaar 12.500 euro met je netwerk

Een ander goedkoop alternatief is een broodfonds. Een schenkkring constructie.

Andere schenkkringen zoals een Broodfonds van de Broodfondsmakers hebben opstartkosten. Die heb je met een CommonEasy account niet. Stel dat je met je eigen netwerk een broodfonds opstart. Dan betaalt iedereen de opstartkosten. 50 * 250 euro is 12.500 euro. Dan heb je nog niemand geholpen bij ziekte, dan ben je pas begonnen.

Wellicht kan je dat beter investeren in elkaar leren kennen met bijvoorbeeld een feestje? Wat je er ook mee gaat doen. Met jouw CommonEasy account hoef jij je geen zorgen te maken over een drempel zoals opstartkosten.

Het wordt beter.

Je betaalt geen opstartkosten, wat dan wel? Je betaalt bij CommonEasy altijd een vast bedrag voor de dienst. Het platform, service en je eigen spaarrekening. Dit is 12,50 per maand. Deze kosten kan je aftrekken als ondernemer. 

Het wordt nog mooier.

CommonEasy is een netwerk van en door ondernemers die elkaar steunen. Ben jij ziek, dan krijg je van het netwerk allemaal kleine giften. Bij elkaar opgeteld zijn dat jouw inkomsten. Hier hoef je dus geen belasting over te betalen als zieke/ontvanger, omdat het giften zijn. Dit is dus netto!

Is iemand in jouw netwerk ziek, dan help je die met een klein bedrag. Zo maken we eigenlijk een deal met elkaar als netwerk:

Ben jij ziek, help ik jou. Ben ik ziek, help jij mij. Simpel.

Je weet daardoor altijd wat er met je geld gebeurt. Het wordt gebruikt om iemand die je zelf kent of een bekende van een bekende te helpen. Op een moment dat jij als persoon met een beetje hulp van enorme betekenis kan zijn in het leven van een andere ondernemer!

Wat als er niemand ziek is?

Is er niemand ziek in jouw netwerk, dan spaar je het volledige bedrag wat je maandelijks opzij zet. 

Dit doe je met jouw eigen CommonEasy wallet. Dus geen grote pot, nee! Ieder krijgt bij CommonEasy zijn eigen rekening om te sparen! Super transparant en duidelijk. 

Dus wanneer er niemand ziek is, spaar je het volledige bedrag. De kans dat je het volledige bedrag wat je opzij zet, helemaal spaart is wel klein. Er zijn altijd mensen in je netwerk die het nodig gaan hebben. Dit is pijnlijk. Helaas, maar dat is de realiteit als mens. 

Gelukkig helpen we met een netwerk elkaar dealen met dit risico. We helpen elkaar als ondernemers met kleine bedragen. Dat betekent dat je wel altijd spaart. Van het maandbedrag dat je inlegt, blijft er altijd een deel over dat niet nodig is om een ander te helpen. 

Dit geld was je anders kwijt geweest aan een verzekeraar (premie), nu is het nog steeds van jou!

Stop met verzekeren en start met sparen!

Gemiddeld spaart iemand met een jaar CommonEasy een bedrag van 800 euro op zijn wallet. Deze buffer kan je gebruiken voor tegenvallers. Bijvoorbeeld het doorkomen van de corona crisis, of wanneer je zelf ziek bent of neem het mee als je stopt als zelfstandige. Wat jij ook kiest, jij bepaalt het zelf op het platform.

We hebben ook iets voor later.

Hoe handig zou het zijn, als je wat je spaart op CommonEasy ook kan gebruiken voor iets moois?

Heb jij je pensioen al geregeld als zelfstandige? Ook zo’n topic die veel ondernemers te laat of niet goed regelen. Het kan wel, als jij het wilt en zelfs op een slimmere manier dan je vrienden die nog in loondienst zitten. Het kan namelijk op een moderne manier: Baas over eigen geld, met elkaar slim samenwerken en veel voordeliger. 

We werken samen met een moderne en betrouwbare partner Brightpensioen. Zij zijn als Social Enterprise zich ook aan het inzetten voor ondernemers en freelancers. Met een eerlijk pensioen product. Zo kan je buffer op CommonEasy gebruiken om meer pensioen op te bouwen en krijg je korting bij Bright.

Hoe kan dit?

CommonEasy is de nieuwe manier. Niet geschikt voor elke ondernemer, maar als je vertrouwen hebt in de verandering, moet je bij ons netwerk zijn. Wij geloven dat jij het veel beter zelf kan regelen. Door slim samen te werken met jouw netwerk, zonder gedoe en hoge kosten. Zeer voordelig voor jou en goed voor de mens om elkaar te helpen!

Proberen? Vind hier of CommonEasy iets voor jou is! Toch geen match? Je kan op elk moment weer stoppen.

Lennert Floor

17 juli 2020

Reacties

Word lid en we helpen je aan een netwerk!

Kies wat past. Hoe kunnen we jou het beste helpen:

Ik ken al iemand bij CommonEasy

Vind bekende

Lucky you! Als je al iemand kent dan kan je al binnen 5 minuten meedoen!

Kies optie
Ik ken nog niemand bij CommonEasy

Alleen

Ik kom op eigen gelegenheid en ken nog niemand bij CommonEasy.

Kies optie
Partners van CommonEasy

Partner

Deze partners hebben een netwerk dat voor je klaar staat!

Kies optie

Sparen: zo werkt het

Gegarandeerd een inkomen dankzij een betaalbaar vangnet Hoe zorgen we daar voor? Als er een ondernemer uit ons netwerk uitvalt, vangen we dat met de community op door een inkomen … Lees verder!

Femke Treep

30 september 2021

Wat als je niet meer kan?

Ik herinner het me als de dag van gister. Ik kon niet meer. Een stagiair stelde me een vraag.  Normaal zou ik zo antwoord geven, bijna op de automatische piloot. … Lees verder!

Femke Treep

29 september 2021

Er was eens…

Een idee. Een probleem. Een nieuwe oplossing. Iets wat jij kan en waar iedereen beter van wordt. Als economiestudent kocht ik ooit mijn eerste smartphone. €840 voor een Iphone 3G. … Lees verder!

Femke Treep

29 september 2021